Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UNIQA osiguranje

  Jedinstvo različitosti

  U čvrstom uverenju da je zajednica snaga svakog pojedinca, a snaga zajednice svaki njen član, UNIQA Srbija je homogen tim sa preko 500 posvećenih profesionalaca. U strukturi ljudskih resursa 65 odsto čine žene različitih obrazovnih i starosnih profila, a mnoge od njih su u UNIQA osiguranju od dolaska kompanije u Srbiju, pre više od 15 godina

  Iako je „lider” imenica muškog roda, UNIQA osiguranju dodatnu vrednost daju upravo žene na najrazličitijim rukovodećim pozicijama, koje odgovorno vode brojne timove sa više od desetine zaposlenih. U kompaniji u kojoj potencijali napretka, zarade i drugi pokazatelji uspeha karijere ni na koji način nisu polno uslovljeni – žene imaju istaknutu ulogu kroz izraženu kreativnost, odlučnost, pozitivnu energiju i fokusiranost na potrebe ljudi.

  UNIQA je kompanija koja neguje i poštuje ravnopravnost. Drugačiji ugao posmatranja iste situacije žena i muškaraca recept je kreiranja najboljih rešenja za ljude sa kojima UNIQA radi i ljude za koje radi.

  „Jedinstvo različitosti, zajednica satkana od kooperativnosti, razumevanja drugih, posvećenosti i motivacione energije žena u sinergiji sa vrlinama muških kolega – ključ je uspeha naše kompanije”, poručuju žene sa rukovodećih pozicija UNIQA osiguranja.

  Prodajne timove UNIQA osiguranja vode uglavnom muškarci, ali uspešnim rezultatima i te kako doprinose upravo njihove koleginice. Timovi predvođeni ženama kroz „back office” podršku daju vetar u leđa starajući se za finansijsku stabilnost i kontrolu rizika, alternativne i onlajn kanale prodaje i upravljanje korisničkim iskustvom, kvalitetnu realizaciju zahteva klijenata i podršku klijentima, zakonitost i efikasnost poslovanja, širenje imovinskog i motornog osiguranja korporativnih klijenata, poslovne servise zdravstvenog, imovinskog osiguranja i osiguranja motornih vozila stanovništva, ali i za reputaciju brenda UNIQA i pravovremenu komunikaciju na svim nivoima i sa svim stejkholderima. Svesne značaja profesionalne odgovornosti i porodičnih uloga, sve žene u UNIQA timu karakteriše tzv. multitasking.

  Istinska briga kompanije o ljudskim resursima ne ogleda se samo kroz redovne zarade ili jednake prilike za profesionalni napredak i usavršavanje zaposlenih u UNIQA osiguranju. Fleksibilno radno vreme i hibridni model rada omogućavaju zaposlenima da na najbolji način organizuju i završe sve obaveze, jer je profesionalna uloga žena podjednako važna kao i porodična uloga. Stoga, postoji razumevanje i za privatne situacije zaposlenih. Kako ističu, ne boje se da pokažu empatiju kao svoju jaku stranu.

  „Kada se povuče crta, ženska odlučnost, hrabrost, istrajnost, uz energiju, dinamičnost, inicijative i motivaciju u sinergiji sa vrednostima muškog dela kolektiva – oslonac su UNIQA osiguranju da uspešno prevazilazi izazove i svakodnevno odgovara zahtevima i potrebama klijenata”, jednoglasne su UNIQA dame.

  Ravnopravnost u zajednici UNIQA osiguranja, pored statistike, reflektuju i ostali benefiti koje kompanija pruža svim zaposlenima bez obzira na pol, godine ili dužinu radnog staža. Mame u UNIQA osiguranju imaju po povratku sa porodiljskog odsustva mogućnost postepenog privikavanja na profesionalne obaveze, pa prvih mesec dana rade polovinu radnog vremena uz pun iznos zarade. Kompanija nije zaboravila ni tate zaposlene u UNIQA osiguranju, pa očevi nakon rođenja deteta dobijaju plaćeno odsustvo kako bi prve dane roditeljstva proveli sa novim članom svoje porodice.

  Sigurno mesto jednakih mogućnosti za razvoj karijere – UNIQA Srbija deo je austrijske UNIQA grupe, jednog od vodećih evropskih osiguravajućih koncerna, sa tradicijom dužom od 200 godina, koji uspešno posluje na 18 tržišta. Brigom o najdragocenijem kompanijskom resursu – ljudima – UNIQA u Srbiji i drugim zemljama uživa reputaciju poželjnog poslodavca.

  Delima i korporativnim sloganom živimo bolje zajedno. UNIQA objedinjuje vodeće principe poslovanja utemeljene na korporativnoj kulturi poštovanja, rodne ravnopravnosti i sinergije različitosti.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE