Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TikTok

  TikTok i nacionalna bezbednost: Visokorizična bitka u američkom Kongresu

  Ako ste umorni od reelsa na Instagramu i video klipova sa YouTube-a, postoji ozbiljna šansa da ste bar razmatrali instalaciju TikToka. Ova platforma na društvenim mrežama osvojila je svet naprečac nudeći relativno kratke i brze video klipove koji obuhvataju sve: od plesnih izazova do usne sinhronizacije (lip-syncing) i komične skečeve iz te oblasti.

  Ubrzo nakon pokretanja, ova kineska aplikacija postala je tražena destinacija za svakog ko želi da ubije vreme tako što konstantno donosi različit sadržaj. Ali osim toga što je u pitanju kulturološki fenomen koji je pomogao da se proslave nove zvezde, poslovi i različiti sadržaji, ova društvena mreža takođe je bila upletena u različite kontroverze. Neke od njih uključuju ispitivanje zaštite i integriteta podataka na TikToku. S tim u vezi, nije čudo da je TikTok ponovo u novinskim naslovima pošto je TikTok CEO Shou Zi Chew svedočio pred Komitetom američkog Kongresa za energiju i trgovinu (House Energy and Commerce Committee)  nakon što su američki zakonodavci počeli da razmatraju uvođenje ograničenja na ovoj društvenoj mreži.

  U četvrtak 23. marta, TikTok CEO Show Zi Chew pojavio se pred Komitetom američkog Kongresa za energiju i trgovinu (House Energy and Commerce Committee) u Vašingtonu (Washington D.C) nakon što je američki Kongres počeo da razmišlja o uvođenju zabrane za ovu popularnu društvenu mrežu. Razlog za ovo okupljanje je tzv. diskutabilna praksa zaštite privatnih podataka, sakupljanje podataka i uloga TikToka u izlaganju maloletnika štetnim sadržajima koji namerno koriste baš tu mrežu.

  Za vreme saslušanja koje je trajalo gotovo pet sati izvršnom direktoru TikToku predstavljeno je nekoliko važnih pitanja koje izazivaju zabrinutost. Podrška zabrani TikToka izražena je u nekoliko navrata i u prvom redu je povezana sa tvrdnjom da je TikTok navodno predstavlja problem za nacionalnu bezbednost.

  Imajući u vidu raspravu između SAD i Republike Kine, vlada SAD se plaši da je TikTok alat za nadzor koji kineska vlada koristi na svoju korist. Jako bi želeli da znaju šta TikTok radi sa podacima koje sakuplja i da li bi iz predostrožnosti trebalo da zabrane aplikaciju  u SAD. Izvršnog direktora TikToka su čak pitali i da li kompanija pravi profit od prodaje podataka korisnika drugim klijentima.

  Više informacija o raspravama koje su se vodile na suđenju saznajte na ovom linku.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE