TAKTIKA Nikole Milovića: Uvek otvorenog srca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TAKTIKA Nikole Milovića: Uvek otvorenog srca

  Taktika koja nikada nije izneverila Nikolu Milovića, menadžera prodaje i marketinga hotela Square Nine, je slušanje sopstvenog unutrašnjeg glasa koji ga motiviše, usmerava, katkad na pravi, ponekad na smer iz kog je morao nešto da nauči. Ali, kako navodi, ta iskonska želja je jedina merodavna da svaka odluka, izbor, greška, rezultat i uspeh budu potpuno u skladu sa onim što je, iza čega opravdano stoji i čemu na daljem putu teži, bez osvrtanja.

  Najbolji savet koji ste dobili?

  Budi otvoren, osluškuj, dobro spoznaj svet oko tebe, ali pre svega otvori srce, budi spreman da uložiš svoj pun potencijal, bez ustezanja, sve radi samo vođen unutrašnjom emocijom i iskrenošću.

  Šta je najviše doprinelo vašem uspehu?

  Ne zadovoljavam se nikad aktuelnim trenutkom i postignućem, u konstantnoj sam potrazi za novim saznanjima, mogućnostima da proširim vidike, nadogradim sve što sam do sada stekao u vidu iskustva na svakoj stepenici moje profesionalne karijere.

  Šta je pametno uložen novac?

  Svaka prilika da upoznam novi grad, doživim novu kulturu, običaje, susretnem ljude na ulici neke strane prestonice, predstavlja za mene dobro iskorišćen novac za kojim nikad ne žalim.

  Šta biste sami sebi poklonili?

  Strpljenje, veru da me iza ćoška čeka nešto još lepše i bolje, u trenucima kada mi je ovakav vid motivacije neophodan.

  Kako biste opisali vaš poslovni tim?

  Volim da budem okružen ljudima koji razmišljaju izvan ustaljenih okvira, vide dalje, znaju da spoznaju širu sliku. Ljudima od kojih ću nešto da naučim, nikad me nije sramota da kažem da nešto ne znam, uživam u prilici da uz kreativce sa kojima delim svoj radni dan, napredujem na profesionalnom nivou.

  Šta prvo primetite kod sagovornika?

  U pogledu se vidi sve, ali opšti utisak koji svako od nas širi zavisi od energije, zaista mislim da zračimo onim o čemu mislimo, to se oseća.

  Koliko odelo čini čoveka?

  U mnogome pomaže da izrazite vašu kreativnost i reprezentujete vrednosti kojih se držite. Stil je nešto što se prepoznaje u malim stvarima, načinu života, rezonovanja, a odelo je samo taj prvi utisak.

  Kako se opuštate?

  Dugom šetnjom ili ritualom ispijanja prve jutarnje kafe dok sugrađani vikendom spavaju. Kao novembarsko dete, uživam u trenutnom vremenu, vetru, mirisima jeseni, nagoveštaju zime u vazduhu.

  Kada ostanete bez teksta?

  Vrlo retko. Ali dobar film i to na bioskopskom platnu ili koncert su ta ispoljavanja kreativnosti nad kojim zastanem i zaista dugo dugo ostanem pod utiskom.

  Kada ste poslednji put ukrali vikend i pobegli iz grada?

  Svaki mogući trenutak upravo na ovaj način koristim, naša zemlja pruža toliko mogućnosti da napunite kompletno baterije na samo sat vremena od vašeg ušuškanog doma.

  Da li uvek imate ’plan B’?

  Preanaliziranje me nekada košta neiskorišćenih potencijala, propuštenih šansi, ali ne krećem u nešto novo pre nego što dobro i valjano ne prostudiram sve opcije i sebi definišem alternativu.

  Osmeh koji nikada nećete zaboraviti?

  Osmesi prolaznika, meni dragih osoba ili moj osmeh, to znači da sam ispunjen i srećan, mislim da se često smejem.

  Da li volite kravate?

  Uživam u otkrivanju unikatnih šara, ručnog rada, štofa, volim da iza svake postoji priča, od koga sam je dobio, u kom gradu kupio, za koji priliku ili u kom periodu života sam sebi priuštio ovaj za mene bitan deo stila poslovnog čoveka.

  Vaših omiljenih sat vremena?

  Jutro vikendom, onaj trenutak spoznaje da je ceo dan pred vama i da možete da ga izmaštate upravo prema vašoj meri.

  Šta slušate u kolima?

  Muzika je za mene pokretač, pozadina svega što radim, vraćam se soul-u, r’n’b-u, ta snaga glasova, preko etno uticaja bliskog istoka, osamdesetih u svim žanrovima, prođem ceo vremeplov, muzika mora da ima dušu, emociju, samo je to kriterijum, bar za mene.

  Vaš omiljeni gedžet?

  Mobilni telefon kojim beležim sve utiske šetnjom, sva nova mesta, ušuškane delove mojih omiljenih delova grada.

  Šta biste rekli mladim ljudima koji tek ulaze u posao?

  Pokušajte da se uvek setite zašto ste nešto počeli, šta je to što vas tera da idete napred, da u slučaju da zastanete nađete svetlo za dalji put. Tu iskreno neiskvarenu mladalačku energiju kombinujte sa iskusnim savetima osoba koji su taj put prošli na svoj način, ta sinergija je neprocenjim recept za poslovni i lični uspeh.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE