Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Studenti celog sveta: Kako sprečiti krizu u Evropi

  Čak 300 studenata iz 50 zemalja sveta i eksperti iz međunarodnih odnosa i Evropskih integracija, 26. oktobra imaće mogućnost da na panelu “Evropa u krizi” izraze svoje mišljenje i dođu do zajedničkih rešenja problema Evropske zajednice. U Narodnoj skupštini Republike Srbije će, kao prvi panelisti o tome kako sprečiti krizu u Evropi govoriti: Nj.E. Dagmar Repčeková, ambasadorka Slovačke u Beogradu, Tony Verheijen, Menadžer Svetske banke za Srbiju, Evropu i Centralnu Aziju i Matt Dann, Bruegel, Generalni sekretar.

  Drugi panel će pokušati da odgovori na pitanje kako će ova kriza uticati na politiku proširenja koja je od presudnog značaja za zapadni Balkan. Panelisti će biti: Tanja Miščević Šef pregovaračkog tima Srbije sa EU, Hedvig Morvai, izvršni direktor Evropskog fonda za Balkan, Corina Stratulat Viši politički analitičar, Centar za javnu politiku Brisel, Senada Šelo Šabić Naučni saradnik, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) Zagrab. Cilj je da se mladi lideri upoznaju sa poslovanjem Evropske Unije i njenim funkcionisanjem kako bi na osnovu toga izgradili svoje stavove i povezali se sa kolegama iz celog sveta.

  Moderator će biti Milena Lazarević, programski direktor u Centru za evropske politike – CEP a sami paneli su deo konferencije Beogradski Model Evropske Unije – BEUM 2016 i prijave su otvorene do 15. Oktobra www.belgrade-meu.org

  Ovo je sjajna prilika da svi zainteresovani studenti i srednjoškolci budu deo procesa odlučivanja i shvate koliko je važno da budu upućeni u rad i funkcionisanje Evropskih institucija.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE