Šta je TEST 30 KRUGOVA i kako da postanete kreativni za manje od 10 minuta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je TEST 30 KRUGOVA i kako da postanete kreativni za manje od 10 minuta

  Moderna kultura često označava kreativnost kao urođenu osbinu i dar prirode. Umetnici se obasipaju tvrdnjom da su talentovani. Istina je nešto drugačija i govori da da talenat nema nikakve veze sa tim.

  Kreativnost je veština koja takođe može da se nauči, uvežba i razvija kao što to činite sa žongliranjem, treniranjem ili vožnjom. Što se više trudite da kreativnost postane deo vaše svakodnevice, više će je razvijati.

  Kako da to uradite? Evo nekih saveta, a najbolje od svega jeste što možete da počnete da radite na njima u narednih deset minuta:

  Žvrljkajte nešto

  Iako su nas u školi ukoravali ukoliko bismo crtali po stranicama jer je to smatrano odvraćanjem pažnje, vreme je da vratite žvrljanje u svoj život. Suprotno dosadašnjim smatranjima crtkanje ne označava nedostatak fokusa već pomaže da budete prisutni u trenutku i angažovani u aktivnostima na koje inače ne biste želeli da obraćate pažnju. O žvrljanju je , verovali ili ne, napisana i knjiga pod nazivom ’The Doodle Revolution’ koja opisuje da su i velikani poput Toma Forda i Stiv Džobsa koristili žvrljanje kako bi podstakli kreativnost.

  Žvrljanje može da poboljša vašu memoriju i prisećanje i da aktivira jedinstvene neurološke puteve, što dovodi do novih saznanja i kognitivnih proboja. Neke kompanije čak podržavaju žvrljkanje tokom sastanaka.

  Držite igračke na stolu

  Mnoge kompanije koje se bave dizajnom podstiču zaposlene da drže igračke na svom stolu. Najčešće se trude da to bude neka izračka koja vežba motoriku i kreiranje kao što su kockice, plastelin ili origami. Pravljenje nečega rukama je različito od kucanja i može biti podsticaj kreativnosti koji vam nedostaje.

  Probajte Test 30 krugova

  Uzmite parče papira i na njemu nacrtajte trideset krugova. Zatim, u jednom minutu, spojite što više krugova u neke oblike iz života, predmete, ljude, biljke ili životinje. Neki može biti Sunce, drugi Zemljina kugla. Koliko možete da ih napravite za 60 sekundi? Zapamtite da je kvantitet ovde bitniji od kvaliteta.

  Rezultat: Većina odraslih ima problem da dođe do 30 krugova jer im dosadi i ranije počnu da prave sopstvene oblike. Deca su odlična jer ispituju mogućnosti bez da su samokritični. Ponekad i težnja da budemo orginalni može biti samocenzura, objavio je Inc.

  Krenite na časove nečega što nikada pre niste probali

  Kreativnost se javlja kada izađete iz svoje zone komfora. U mnogim delovima grada imate odlične aktivnosti ili edukacije za odrale. Ovo su opušteni časovi sa mnogo početnika i laika. Pokušajte sa slikarstvom, pisanjem ili duborezom. Novi jezik je veoma zanimljivo štivo za učenje kao i instrumenti i časovi kuvanja.

  via GIPHY

  Stvorite odgovarajuće okruženje

  Svako biće može biti kreativno, tako i vi. Treba vam pravo okruženje, stimulans i podrška. Deca su veoma kreativna jer se ne plaše kritike drugih ili neprijatnosti od neuspeha. Neće sve vaše kreativnosti biti uspešne ali neke od njih mogu dosegnuti neslućene visine. Za Gugl ima zabavne ideje kao što je odbojka na pesku sa besplatnim pivom ili slične sektore koji su poput igrališta za odrasle. Cilj je da se stvori okolina koja opušta zaposlene da slobodno izraze svoje kreativne možda i sulude ideje.

  Zaustavite brejnstorming i pokrenite telo

  Zastareli način generisanja kreativnosti jeste sastanak na kojem se za stolom, u odelima raspravljaju ideje. Nova istraživanja pokazuju da grupa nije kljuć stvaranja. Nađite novi pristup, na primer prošetajte i pokušajte da razmišljate o problemu sa druge lokacije. Naučno je dokazano da fizička aktivnost pozitivno utiče na kreativno razmišljanje. Dramaturzi glumcima savetuju da vežbaju tekst u različitim pozama i na različitim lokacijama.

  Oključite se u kratke onlajn priče ’Flash Fiction’

  Ovo je nova forma pisanja izuzetno kratkih priča. Kreatori ove priče stavljaju onlajn , a one sadrže samo 100 reči. Ovo je svakako format koji možete da ispunite. Pridružite se onlajn zajednici koja pise ove pričice i kreirajte. Bez pritiska i bez potrebe da to delite sa nekim, pustite kreativnost da teče.

  [preporucene_vesti ids=”238927, 235556, 101452″]

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE