Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta da radite ako vam se telefon nakvasi

  Ako ćemo iskreno, to je jedna od najgorih mora. Slučajno ste prolili čašu vode na telefon, ispustili u kadu, ili još gore u WC šolju, a garancija ne pokriva štetu prouzrokovanu vodom, i sve vaše fotografije, razgovori, brojevi telefona mogu da se izgube u trenutku!

  Za početak, nemojte da paničite. Iako može da zvuči glupo, ali odmah telefon izvadite iz vode, obrišite ga, jer može da vam se učini da je sve odmah izgubljeno. Dakle, svaka sekunda je važna, reagujte odmah.

  Isključite telefon
  Telefon će vam se automatski ugasiti, ali ako se ne ugasi, isključite ga sami, i izvadite bateriju (ako je to moguće, pošto neki telefoni ne podržavaju vađenje baterije).

  Izvadite sim i memorijsku karticu.
  Stavite telefon u vakuum kesu. Na ovaj način možete da izvučete vodu koja je ostala u otvorima i sitnim područjima do kojih je teško doći. Stavite telefon u plastičnu kesu i isisajte vazduh, na taj način ćete napraviti vakuum efekat. Trebalo bi da izvuče tečnost iz unutrašnjih delova telefona.

  Stavite ga u činiju sa pirinčem ili nekim drugim materijalom/proizvodom koji apsorbuje
  Ne, to nije mit! Sušenje telefona maramicom nije rešenje jer ne može da dopre do svih delova, a potrebno vam je nešto što apsorbuje vlagu, kao na primer sirov pirinač. Stavite telefon i sve njegove delove u činiju pirinča i ostavite ga dva dana. Možete da koristite i kesice u kojima su silikonske kuglice, koje se obično nalaze u kutijama za cipele ili u nekim drugim proizvodima.

  Nakon dva dana – uključite telefon.
  Veoma je važno da ne uključujete telefon dva dana dok stoji u činiji sa pirinčem, jer ako ostane i najmanji deo nakvašen, svi vaši napori biće uzaludni. Držimo palčeve!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE