Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Srbija na korak od finansijske slobode“

  Ko govori da su žrtve smanjenja plata i penzija bile besmislene, taj ne razume suštinu ekonomije, kaže ministar finansija Dušan Vujović, ističući da je Srbija na korak da bude finansijski slobodni od mentora.

  Ministar finansija je izjavio da će nacrt budžeta za iduću godinu biti gotov za nekoliko dana, a da očekuje da sledeće nedelje budu finalizovan predlog budžeta.

  Vujović je istakao da će budžet za iduću godinu biti projektovan prema očekivanom rastu od tri odsto i to ukljućujući povećanje penzija i plata, a da će deficit biti 2,1 ili 2,2 odsto.

  Vujović je ocenio da Srbija postiže stabilnost na svim nivoima ekonomije. „Na korak smo do nečega da budemo finansijski slobodni od mentora i kontrole sa strane, da sami rešavamo i krojimo svoju sudbinu“, ocenio je Vujović.

  Konačno počinjemo pri jako niskim stopama inflacije, ispod 1,5 odsto sledeće 2017. godine i BDP od zaokruženo 4.400 milijardi dinara i u okviru toga planiramo prihode i rashode za iduću godinu, rekao je Vujović.

  „Ko govori da su žrtve smanjenja plata i penzija bile besmislene, taj ne razume suštinu ekonomije. Mi smo napravili uspešnu operaciju fiskalnog kuka, sada već možemo da idemo, uskoro ćemo moći da tržimo, ali ne tako da nam otpadne noga, nego da trčimo maraton i hvatamo korak sa svetom i Evropom“, rekao je ministar finansija.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE