Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija dobija prvu LGBT ministarku

  Srbija će dobiti prvu ministarku koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. Dok Gej strejt alijansa pozdravlja ovu odluku, mandatar Aleksandar Vučić kaže da ga privatna opredeljenja ne zanimaju.

  Vučić kaže da zna da je buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga privatna opredeljenja ne zanimaju, navodeći da ga jedino zanimaju njeni poslovni rezultati, poručivši da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

  Ana Brnabić i ja smo razgovarali i o tome. Ona to ne krije, s ponosom to govori. Ona je toliko fina i ljupka, i pitala me je „ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore“. Odgovorio sam joj „mene interesuje šta možeš da uradiš, a znam koliko si stručna i vredna“, objasnio je Vučić.

  Mandatar je na konferenciji u Skupštini Srbije rekao da je srećan što može da radi sa nekim kao što je Ana Brnabić, te da u njenoj poslovnoj biografiji nema mrlja.

  „Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom“, rekao je mandatar.

  On je podvukao da je Ana Brnabić najviše radila u ime NALED kako bi Srbija poboljšala svoj plasman na Duing biznis listi. „Žena ima izvanrednu energiju i veoma se radujem da radim sa njom“, poručio je.

  U odnosu na prethodni saziv, Vučić će u narednom kabinetu imati šest novih ministara.

  GSA: Istorijski trenutak

  Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je odluku mandatara da za ministarku predloži Anu Brnabić, jer smatra da će to biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju.

  Ovo je istorijski trenutak u Srbiji i ogromni korak u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo, ističe u saopštenju GSA.

  Izvor: B92, Tanjug, Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE