Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imamo (barem) 103 sporna doktorata

  Komisija za akreditaciju (KAPK) napisala je izveštaj u kojem se navodi da je devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo doktorate, iako nisu imali dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata.

  Kako pišu Večernje novosti, u izveštaju Komisije za akreditaciju spominju se čak 103 neovlašćeno izdata doktorata.

  Njihov identitet KAPK je utvrdio tako što su se ovi ljudi, u procesu reakreditacije, pojavili kao predavači na istim ili drugim fakultetima i na visokim školama.

  Izveštaj je prosleđen Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje koji je od Ministarstva prosvete zatražio da utvrdi jesu li ove diplome validne, s obzirom na to da su fakulteti dozvoljavali da studenti doktoriraju, iako nisu imali rešenje o ispunjenosti kadrovskih, tehničkih i prostornih uslova za izvođenje nastave na magistarskim studijama, što je bio uslov.

  Ministarstvo je tražilo dodatnu dokumentaciju – za svaki od 103 slučaja poimence, pišu „Novosti“.

  Izvor: Beta/ Večernje novosti

  Foto: printscreen N1

  What's your reaction?

  Komentari

  • kiko pavlov

   A šta da se radi sa doktorima koji su u junu magistrirali a u avgustu doktori postali. Gde to na primer u NOvom sadu, a onda odu u Crnu goru i postanu redovni profesori na UIniverzitetu u Podgorici I dali se iko zapita. Koji je kapacitet tih studenata koje ispituju ovakvi doktori. I šta tu ne valja. To što će sutra ti novi diplomci i doći onda u Srbiju, jer Crna gora je mala i ne može sve da zaposli i onda će oni da zauzmu mesta deci iz Srbije. Djesmo to mi otišli.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE