Severna Koreja zabranila društvene mreže

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Severna Koreja zabranila društvene mreže

  Pjongjang je i zvanično priznao da je blokirao Fejsbuk (Facebook), Jutjub (Youtube), Tviter (Twitter) i južnokorejske veb-sajtove.

  Ono što nije priznao, a objavio je Seul, jeste da putem radio-talasa ometa GPS signal u Južnoj Koreji, što ugrožava bezbednost kretanja aviona i brodsku plovidbu, a nesumnjivo dodatno pojačava ionako jake tenzije na podeljenom poluostrvu.

  U saopštenju severnokorejskog Ministarstva za poštu i telekomunikacije navodi se da su antirepublički veb-sajtovi za lažnu propagandu, seksualni sajtovi i veb-sajtovi za odrasle blokirani, zajedno sa sajtovimaJutjub, Fejsbuk, Tviter, Glas Amerike i sajtovima južnokorejskih medija.

  Saopštenje je objavljeno na glavnom mobilnom operateru Koriolink i drugim mestima dostupnim korisnicima interneta. Pristup tim sajtovima je neformalno blokiran već mesecima.

  Mali broj stanovnika Severne Koreje ima internet, a i oni uglavnom mogu da vide samo mrežu koju kontroliše vlada. Stranci koji borave u zemlji ranije su mogli slobodno da pretražuju internet, ali u petak u Pjongjangu niko nije mogao da mu pristupi.

  Koreja svoj katanac na društvene mreže “na određeni vremenski period” opravdava zabrinutošću zbog širenja onlajn informacija. Procenjuje se da više od dva miliona građana koristi mobilne telefone.

  Uz nekoliko izuzetaka, pristup internetu ograničen i zvaničnicima, tehničarima i svima onima koji imaju posebnu dozvolu za njegovu upotrebu. Dodaje se da će svako ko pokuša da upadne na te sajtove biti kažnjen po severnokorejskim zakonima.

  https://www.bizlife.rs/vesti/inspirativna-poruka-lidera-narode-jesces-korenje/

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE