Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SBB potvrdio da je kupio IKOM

  Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je IKOM (Interaktivne kablovske objedinjene mreže), a vrednost ove akvizicije nije poznata, piše Blic.

  Kompanija SBB potvrdila je da je potpisala je ugovor o kupovini 100% udela u kompaniji IKOM, „čime nastavlja širenje svog poslovanja i mreže svojih korisnika“.

  Zahtev za odobrenje transakcije je predat Komisiji za zaštitu konkurencije prema uobičajenim regulatornim propisima,saopšteno je iz kompanije.

  „Ukrupnjavanje operatora je logičan korak na telekomunikacionom tržištu i trend u celom svetu. Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima,“  izjavila je Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a.

  SBB je uputio zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije koji treba da utvrdi da li postoji opasnost od mogućeg dominantnog položaja na tržištu, a ukoliko se utvrdi da je nema, SBB će postati će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.

  Izvor “Blica” iz SBB tvrdi da je ova kupovina dugo pripremana i da predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR, koji je 2013. kupio ovu kompaniju.

  Izvor: BIZLife, Blic

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE