PKS i Poreska uprava potpisale Sporazum o saradnji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS i Poreska uprava potpisale Sporazum o saradnji

  Privredna komora Srbije (PKS) i Poreska uprava potpisale su danas sporazum o saradnji koji treba da doprinese boljoj informisanosti privrednika o primeni poreskih propisa.

  Predsednik PKS-a je Marko Čadež rekao je novinarima nakon potpisivanja tog dokumenta da je dijalog privrede i Poreske uprave najbolji put koji će omogućiti državi da svoje poreske prihode dobije u skladu sa zakonom, ali i privrednicima da na jednostavniji način dođu do informacija i rešenja.

  “Privrednici nisu dovoljno informisani o onome šta mogu, koja su njihova prava i obaveze, a na nama je da im pomognemo u rešavanju birokratskih problema kako bi se usresredili na poslovanje i stvaranje profita”, rekao je on.

  Čadež je naglasio da će u cilju informisanja privrednika o primeni poreskih propisa biti organizovani sastanci i seminari sa privrednicima koje PKS neće dodatno naplaćivati.

  “Komora će organizovati radionice koje će držati kolege iz Poreske uprave na kojima će privrednici moći da dobiju savete i uputstva kako da rade prema novim donetim propisima”, rekao je on.

  Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je istakla da je ta uprava i ranije imala dobre kontakte i poslovne odnose sa PKS-om i da očekuje da će oni sa danas potpisanim sporazumom biti unapređeni.

  “Poreska uprava u cilju poboljšanja poslovanja smatra da je važna komunikacija sa poreskim obveznicima, ali i da je potrebno da njima pojasnimo odluke koje donosimo što ćemo učniti preko PKS-a”, rekla je Marković.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE