Sad Karići nude socijalne stanove: Ispod 500 evra po kvadratu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sad Karići nude socijalne stanove: Ispod 500 evra po kvadratu

  Kompanija BK grupa najavila je da planira izgradnju socijalnih stanova u Srbiji čija će cena biti manja od 500 evra po kvadratnom metru.

  Predstavnik te kompanije Bojan Karić kazao je u Privrednoj komori Srbije da bi izgradnja tih stanova, čija bi ukupna površina bila oko tri miliona kvadratnih metara, mogla da počne krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

  On je kazao da se sa gradom Beogradom, gde bi bilo izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara tih stanova, trenutno pregovara o mogućim lokacijama za izgradnju.

  Prema njegovim rečima, pored Beograda, socijalni stanovi sa cenom “daleko ispod tržišne”, gradili bi se i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, a na tim poslovima bi bila angažovana domaća građevinska industrija.

  “Naš trenutni cilj i fokus je izgradnja socijalnih stanova, čija bi izgradnja mogla da počne krajem sledeće ili poćetkom 2018. godine”, naglasio je Karić.

  Projekat “Tesla Grad”

  On je najavio i da kompanija BK grupa planira u Beogradu realizaciju projekta “Tesla Grad” čija je vrednost tri milijarde evra i da se trenutno taj projekat razrađuje sa gradom.

  Trenutno se razmatraju dve lokacije za izgradnju “Tesla Grada” – prostor iza Ade Ciganlije, na Makišu, dok je druga lokacija na Novom Beogradu. “Ovaj projekat bi doprineo uključivanju Beograda na listu najvažnijih glavnih gradova u regionu”, naglasio je Bojan Karić.

  Predsednik Upravnog odbora BK grupe Dragomir Karić kazao je da će realizacija projekta “Tesla Grad”, koji obuhvata izgradnju međunarodnog poslovnog centra i jedinstvenog centra za šoping i zabavu, a prostirao bi se na oko dva miliona kvadratnih metara i koji bi bio novi simbol Beograda, početi čim se dobiju sve građevinske dozvole.

  On je precizirao i da je od grada zatraženo da lokacija za izgradnju tog projekta bude na Novom Beogradu, preko puta lokacije za Beograd na vodi. “Projekat Tesla Grad nije ništa manje vredan nego što je Železara u Smederevu i Zastava iz Kragujevca”, naglasio je on.

  On je naveo i da kompanija BK grupa trenutno u Belorusiji realizuje projekat “Minsk World”, naglasivši da je taj projekat, ali i “Tesla Grad” u Beogradu velika šansa za srpsku građevinsku industriju i da bi ovi projekti mogli da uposle više od 100.000 ljudi.

  Izvor: N1, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE