Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi i Arapi dovode naftu u red

  Cene sirove nafte skaču već treći dan uzastopno, a prema poslednjim informacijama najveći izvoznici nafte sastaće se kako bi pokušali da stabilizuju vrednost crnog zlata.

  Naime, predstavnici Ruske Federacije sastaće se sa naftašima i Saudijske Arabije kako bi razgovarali o stanju svetske naftne industrije.

  Ruski ministar za naftu Aleksandar Novak, često citiran kao najvažniji čovek u svetu prodaje nafte, rekao je da Rusija i Saudijska Arabija rade na tome da kreiraju tržišnu stabilnost.

  Novak je dao intervju za saudijske novine Asharq al-Awsat u kojem je kazao da dijalog između dve države može da se razvija kao bilateralni odnos, ali i kao deo multilateralne saradnje.

  „Spremni smo na najviši nivo koordinacije sa članicama OPEC i proizvođačima izvan organizacije. Želimo kreirati mere potrebne za stabilizaciju pod uslovom da ne traju samo određeni vremenski period“, rekao je Novak.

  Rusija i Saudijska Arabija su verovatno dva najvažnija proizvođača nafte, dok je ova potonja de facto lider OPEC. Rusija je, pored Sjedinjenih Američkih Država, jedna od najznačajnijih proizvođača koje nisu članice OPEC.

  Ono što Rusija i Saudijska Arabija odluče imaće značajnog uticaja na svetsko tržište nafte.

  Izvor: SEEbiz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE