Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privatan biznis je more u kome plivaju samo oni spremni na borbu

  Posle 15 godina uspešnog rada Mirjana Saveski je shvatila da njene poslovne vizije nisu prihvaćene i podržane na pravi način pa je odlučila da osnuje svoju firmu i svoj biznis.

  “Uzimajući u obzir moje iskustvo i ugled koji sam stekla, kao i želju za proširenjem poslovanja koju sam doživljavala kao izazov, sasvim je prirodan korak bio osnovati sopstvenu firmu”, priseća se Mirjana svojih početaka.

  Ona kaže da je pre nego je postala vlasnica  firme, radila na menadžerskim pozicijama, ali i kao inženjer na implementaciji novih tehnologija, plasmanu mašina i procesne opreme.

  Godne 2012. zajedno sa suprugom osnovala je firmu “Eco Power Energy Efficiency” koja se bavi zastupanjem austrijske kompanije Wittmann Battenfeld GmbH za tržište Kosova i Albanije i slovenačke kompanije Lumenia, sa kojom su prisutni na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije i Repubike Srpske.

  Osnovna ideja je bila želja za poslovanjem na novim tržištima, kao i plasman inovativnih tehnologija ne samo na tržište Srbije već  celog regiona zapadnog Balkana, kaže Mirjana.

  ecopower1Kompanija “Wittmann Battenfeld GmbH” iz Austrije, je lider u svetu kada je reč o mašinama za brizganje plastike, procesne opreme i automatizacije u procesima prerade plastike.

  Slovenačka kompanija “Lumenia” bavi se proizvodnjom industrijske i ulične inteligentne LED rasvete.

  Mirjana kaže da njena firma “Eco Power” nastoji da svojim partnerima pruži punu podršku u  implementaciji novih tehnologija.

  Prema njenim rečima, formula uspeha u biznisu je u konstantnom predanom radu, ali i u istrajnosti da se svaki projekat uspešno realizuje. Bez obzira na prepreke, pozitivna energija i optimizam su uvek prisutni.

  Mirjana smatra da novac nikada nije najbitniji za implementaciju novih ideja već je važna vizija, a ostalo se rešava u hodu.

  “Problema u poslovanju uvek ima, ali njih treba shvatiti kao izazove i raditi na njihovom rešavanju. Svaki novi projekat nosi sa sobom različite probleme i neizvesnosti. Ukoliko to prihvatite profesionalno i sa optimizmom, sve je mnogo lakše”, kaže Mirjana.

  U poslu kojim se bavi, smatra ona, najvažnija je komunikacija i profesionalan i iskren odnos sa partnerima.

  Kompanije koje zastupa  primenjuju najmodernije sisteme upravljanja proizvodnim procesima, a u procesu komunikacije sa potencijalnim kupcima postoji nekoliko etapa – predstavljanje proizvodnog programa, sagledavanje ideja i planova kupaca, dogovaranje specifikacije opreme i komercijalnih uslova saradnje.

  Mirjana kaže da su uslovi poslovanja danas vrlo teški na svim tržištima jer je smanjen obim posla i profita kompanija pa se menadžement  teško odlučuje na nove investicije.

  Međutim, uprkos teškoj i neizvesnoj situaciji u poslovanju na tržištu, postoje firme koje imaju viziju za budućnost i hrabrost da ulažu u nove projekte, smatra ona.

  Izazovi sa kojima se danas susreće su opstanak na tržištu i doslednost načelima i principima dobrog poslovanja.

  Svima koji razmišljaju da krenu putem privatnog biznisa, Mirjana poručuje da život uzmu u svoje ruke i urade to danas a ne sutra.

  “Privatan biznis je more u kome plivaju samo ljudi koji su spremni na neprestanu borbu. Posmatrajte svakodnevne probleme kao izazove koji su baš vama dati da ih rešite i već ste na putu ka uspehu”, naglasila je ona.

  Mirjana kaže da bi uvek pošla ovim putem jer je privatan biznis izazov, splet okolnosti i situacija u kojima svakodnevno pomerate sopstvene granice i dokazujete da uvek možete više.

  “Ako ste kreativni, komunikativni i ambiciozni, dajte sve od sebe i uspeh će sigurno doći”, poručila je ona.

  ecopower2

  Izvor: BIZLife

  Piše: Tanja Njegomir

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE