Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRILIKA ZA PROGRAMERE: Napravi „urbanu“ aplikaciju i pokreni biznis

  Kompanija Telenor pozvala je stručnjake u oblasti informacionih tehnologija i mlade programere da se takmiče u ponudi aplikacija za pomoć ljudima koji žive u gradovima u oblasti saobraćaja, putovanja i kupovine.

  Na predstavljanju takmičenja „Telenor smart siti čelendž Srbija 2016“ (Telenor Smart City Challenge Serbia 2016) u Privrednoj komori Srbije, predsednik PKS Marko Čadež je rekao da u Srbiji trenutno ima 2.200 IT kompanija u kojima je zaposleno više od 20.000 ljudi, a koje ostvaruju godišnju dobit od 43 milijarde dinara.

  On je naveo da se godišnje u Srbiji otvori oko 200 softverskih kompanija i da je za prvih pet meseci ove godine izvoz softverskih usluga bio 216 miliona evra, što je više za 27 odsto u odnosu na isti period prošle godine

  „Kompanija Telenor je podržala projekat Udruženja BEUM (Belgrade Model European Union) koje je pokrenulo prvo takmičenje namenjeno startap preduzećima i timovima programera da pronađu najbolje rešenje u lokalnim zajednicama koje će putem mobilnih aplikacija u ‘pametnim gradovima’ olakšati život građanima“, rekao je Čadež.

  Prema njegovim rečima, procenjeno je da će do 2050. godine u gradovima živeti oko sedam milijardi ljudi, što je izazov za mlade programere da se takmiče u idejama kako se se najlakše rešavaju problemi u urbanim sredinama.

  „Strategija Telenora je da ponudi priliku mladim ljudima da ostanu u Srbiji i započnu svoj biznis“, rekao je izvršni direktor u toj kompaniji Nemanja Žilović. On je istakao da je cilj takmičenja da se pronađu ljudi koji će tražiti rešenja za probleme u Srbiji.

  Rok za podnošenje prijava je 28. avgusta, a u decembru će biti odabrane tri najbolja tima koji će ući u partnerski odnos sa Telenorom koji postaje vlasnik 10 odsto novoosnovanih kompanija i pomoći će u prodaji aplikacija.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE