Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prema poslednjim informacijama: Među žrtvama u Nici nema Srba

  Među povređenima i nastradalima u terorističkom napadu u Nici, prema dosadašnjim informacijama nema srpskih državljana.

  Ambasada (Srbije) je u stalnom kontaktu sa francuskim organima. Prema dosadašnjim podacima među povređenima i nastradalima nema srpskih državljana, ali ti podaci nisu konačni. Identifikacija je u toku. Nadamo se da će tako i ostati„, kazao je Ristić za RTS.

  On je kazao da ambasadi Srbije do sada nije prijavljen nijedan slučaj nestanka državljana Srbije.

  Ristić je rekao da je cela Francuska u šoku i građani te zemlje sve vreme žive u stalnom stanju napetosti zbog terorističkih napada koji su se dogodili u proteklih godinu dana. On je ocenio da se napad dogodio na nacionalni praznik Francuske kako bi psihološki efekat bio najrazorniji.

  Ristić je rekao da građani Srbije mogu da se obrate ambasadi Srbije u Parizu tokom 24 časa, a telefon je 003340722424.

  On je rekao i da je momenat napada u Nici pažljivo odabran i da je to udar na francusku demokratiju i Francusku. „Momenat je vrlo pažljivo odabran, da bi se postigao što razorniji psihološki momenat u toku proslave nacionalnog praznika. To je udar na francusku demokratijui i na Francusku. Cela Francuska je u šoku„, rekao je Ristić.

  Ambasador je dodao da je odmah sazvan krizni štab u Jelisejskoj palati i doneta je odluka da se vanredno stanje produži za još tri meseca.

  Napad u Nici izveden je tokom proslave Dana Bastilje, stradalo je najmanje 84, a više od 100 osoba je povređeno kada je napadač prvo pucao, pa zatim kamionom uleteo u poznato šetalište uz more Promenad dez Angle.

  Izvor: BIZLife/RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE