Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pre pet godina počeo je kao kurir-dostavljač – danas je suvlasnik iste firme

  Martin Sekulić, pre pet godina, počeo je da radi kao kurir-dostavljač u firmi “Potrčko”, koja se bavi isporukom pošiljki. Danas je jedan od dvojice suvlasnika i kaže da je zadovoljan što se bavi svojim biznisom i radi za sebe, a ne za drugog.

  “Počeo sam kao kurir-dostavljač, potom sam radio u komercijali i poslednje dve godine sam bio na poziciji šefa logistike. Pošto je u vlasništvu firme bilo više ljudi nikada ništa nije išlo lako jer je svako vukao na svoju stranu, a sav teret su snosili radnici. Od organizacije poslovanja, preko odnosa sa klijentima do međuljudskih odnosa”, seća se Martin svojih početaka i razvojnog puta u ovom poslu.

  Upravo taj pritisak podstakao ga je da razmišlja o tome kako da otkupi firmu koja ima potencijala a nema dobru organizaciju. Znao je da toliki posao ne može sam da uradi pa je ponudio prijatelju, Arsenu Smiljaniću, da se uortače.

  “Sve se desilo brzo a da toga nismo bili svesni. Postali smo vlasnici za 24 sata. Samo jedan razgovor i dobra ponuda, sada već bivšim vlasnicima, bila je dovoljna za novi početak”, kaže Martin.

  potrckoPrema sopstvenom priznanju, u početku su bili uplašeni iako su imali posao “u malom prstu”, ali je vrlo brzo sve došlo na svoje mesto i organizacija je počela da funkcioniše.

  Uspeli su, za samo dve nedelje, da pokrenu firmu u željenom pravcu i do danas uspevaju da drže isti kurs.

  Za sve je, naravno, bio potreban i novac a Martin kaže da je u njihovom slučaju početni kapital iznosio 20.000 evra. U nove projekte i ideje moralo se dodato ulagati kako bi poslovanje bilo uspešno.

  Firma “Potrčko” bavi se isporukom pošiljki od jednog do drugog odredišta, a klijenti su i fizička i privatna lica.

  Martin objašnjava da za fizička lica najčešće vrše isporuke iz prodavnica, marketa, apoteka, restorana dok pravna lica najčešće šalju dokumenta i proizvode koje prodaju.

  Trenutno u Beogradu postoji više od 10 firmi koje rade isti ili sličan posao a Martin kaže da su se ranije klijenti vodili isključivo cenom dok im je danas najbitniji kvalitet usluge.

  To podrazumeva što kraće vreme isporuke i ljubaznost dostavljača a oni se trude da kvalitet usluge dovedu na najviši nivo.

  “Zadovoljni smo trenutnim poslovanjem, ali se iz meseca u mesec trudimo da proširimu bazu klijenata. Rad u sopstvenoj firmi je pravo zadovoljstvo”, kaže on.

  Njegova preporuka svakome ko ima ideju da počne svoj biznis ili ima priliku da uđe u vlasništvo neke firme je da ne okleva jer uz naporan radi i dosta uloženog vremena rezultati ne mogu da izostanu.

  Izvor: BIZLife

  Piše: Tanja Njegomir

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE