Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pokrenuo mini pivaru i nije pogrešio

    Inženjer tehnologije Golub Ćirković iz Pirota, koji je čitav radni vek proveo u Kompaniji Tigar, posle odlaska u penziju počeo je da proizvodi pivo u svom rodnom selu Dojkinci na Staroj planini.

    Ćirković je agenciji Beta kazao da je za sve bilo neobično što je započeo taj posao, ali da se njegova upornost isplatila, o čemu najbolje govore zadovoljni turisti. U selu, rekao je on, nedavno je otvoren Rekreativno-sportski centar u rekonstruisanoj karauli, koji privlačii turiste.

    „Imam 43 godine staža, a poslednje 23 godine bio sam direktor kvaliteta u Tigru. Na ideju da proizvodim pivo došao sam pre 11 godina, ali to u početku nije išlo kako treba. Potom sam sa bratancem uzeo jednu mini-pivaru i počeli smo da proizvodimo domaće pirotsko pivo“, rekao je Ćirković.

    U Dojkincima su tvorili pivnicu i kafanu. „Turista ima dosta, a dolaze iz cele Srbije, ali i iz drugih zemalja, Poljske, Nemačke, Holandije…. Pored piva, dopadaju im se i naši domaći specijaliteti, kao i lepote Stare planine, rekao je on.

    U početku su se mnogi čudili što se jedan inženjer tehnologije bavi proizvodnjom piva i ugostiteljstvom, ali, kako je rekao, nije mogao da sedi skrštenih ruku.

    „Mislim da nisam pogrešio. Prve dve tri godine jako je teško očekivati neki profit i reći da li ima neke računice, ali najvažnije je da nismo u minusu. Nije tako loše i ne mogu da se požalim“, kazao je Ćirković.

    Pivo za sada prave u Pirotu, a toče ga u kafani u Dojkincima, ali cilj je da se presele u selo i tu proizvode pivo, pre svega zbog kvalieta vode, idealanog za pivo. Reč je o mini pivari čiji je kapacitet proizvodnje 100 litara piva dnevno. Nama je cilj da pivo bude kvalitetno, zaključio je on.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE