Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Ova godina biće prilično loša za naše kompanije“

  Ovo je doba godine kada se sumiraju rezultati poslovanja u prvih šest meseci, a kompanije listirane na srpskoj berzi beleže pad profitabilnosti, najdrastičniji posle svetske ekonomske krize.

  Za Infobiz N1 Stanislava Petković analitičarka kompanije Vajs broker, rekla je da pad profitbilnosti naših kompanija, najdrastičniji od svetske ekonomske krize, ukazuje da će ova godina biti prilično loša za naše kompanije. Ona navodi i da je bilo potrebno nekoliko godina da se posledice velikih ekonomskih potresa, od kojih je poslednji Brexit, prikažu u rezultatima poslovanja kompanija. Kompanije su kako kaže, mnogo opreznije u trošenju resursa.

  Kada su konkretne kompanije u pitanju, Petković kaže da je podatak da je Komercijalna banka zabeležila gubitke od 2, 6 miliajrdi dinara u prvoj polovini godine, iznenađenje sa jedne strane jer su prošle godine videli otpise plasmana u visini od 6,2 milijarde dinara i očekivali smo da će to biti sve, dok s druge strane, i nije veliko iznenađenje, jer je banka pred privatizacijom i čisti bilanse, možda ćemo opet videti gubitke u slučaju te banke.

  Zbog situacije na tržištu nafte, i kretanja cena nafte ne iznenađuje pad profita NIS-a, ocenila je analitičarka Vajs brokera. Bio bi uspeh ako bi se rezultati poslovanja od prošle godine ponovili i ove godine. Aerodrom Nikola Tesla beleži rast profitabilnosti, tome je najviše doprinela činjenica da u ovoj polovini godine nije bilo otpisa duga najvećem dužniku Er Srbiji. Imajući u vidu da su prošle godine zabeležili vanredne prihode od dve milijarde dinara, ovo polugodište je malo lošije zbog toga, ali ako se to izuzme, mnogo je pozitivnije, kaže Petković.

  Izvor: N1

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vladimir Marinković

   Dali Vi smatrate kompletno stanovništvo za budale, pa komentarišete, gubitak Banke na taj način. Od 1992.godine Banke uglavnom pljačkaju političari, deleći sebi kredite, posebno kada se priprema za privatizaciju, - sve po onom UZMI AGO ŠTO TI JE DRAGO.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE