Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kredi suis

  Oni su krivi za krizu: Izvršni direktor Credit Suisse na meti zbog „RODNE FLUIDNOSTI“

  Izvršni direktor banke Credit Suisse Pips Bunce suočio se sa nizom napada zbog rodnog identiteta na društvenim mrežama, a neki su direktora nazvali mentalno bolesnim.

  Banka za investiciono bankarstvo sa sedištem u Švajcarskoj zabeležila je pad cene akcija protekle nedelje, što je pojačalo strahove da bi moglo da dođe do bankarske krize.

  Na Banceovoj stranici na LinkedIn-u piše da se oni služe zamenicama she/her/they i da su direktor/šef Strateških inženjerskih programa globalnih tržišta tehnologije u Credit Suisse-u.

  Cene akcija Credit Suisse pale su u sredu za više od 20 odsto, a neki korisnici društvenih medija su naveli Bancea kao razlog za svoje poteškoće.

  Džordan Šahtel, istraživački novinar i pisac za „The Dossier“, podelio je Banceovu sliku na LinkedInu, istovremeno komentarišući njihov rodni identitet.

  U tvitu koji je pregledan više od pet miliona puta otkako je podeljen u četvrtak, Šahtel je napisao: „Šef globalnog tržišta u Credit Suisse je mentalno oboleli ‘rodno fluidan’ muškarac koji ponekad veruje da se budi kao žena“.

  Šahtel je podelio uvredljive tvitove ističući slučajeve u kojima je Bance razgovarao o rodnim pitanjima. Ovo je uključivalo Banceov status na LinkedIn-u koji govori da ih je Londonska banka prepoznala kao uži izbor za nagradu “ Inspirational Role Model of the Year“.

  Amit Thadhani, hirurg i voditelj podkasta, takođe je doveo u pitanje Banceov identitet. On je tvitovao: „Ovo nije ‘rodna fluidnost’. To je proživljavanje vaših dubokih fantazija i njihovo društveno legitimisanje fensi naslovom“.

   Ko je Pips Bance?

  Ime Pips Bance se u poslednjim danima često pojavljuje u medijima usled krize u Credit Suisse.

  Usled bankarskog haosa u SAD-u švajcarska banka se takođe nalazi u finansijskim previranjima. Pips su nebinarni, rodno fluidni viši bankarski direktor, a i aktivni je zagovornik LGBT prava. Radeći u IT industriji više od dve decenije, bili su na nekim od najviših pozicija u „Goldman Sachs“, „UBS“, „British Telecom“ i „The Bank of England“.

  Oni takođe vode i LGBT i Ally program u Credit Suisse.

  Nakon američke, i velikoj evropskoj banci preti KOLAPS?

  „Greje mi srce što vidim toliko napora da se naš svet unapredi i postane otvoreniji i inkluzivniji prostor za sve i gde svako može da živi bez straha od predrasuda, diskriminacije i mržnje“, napisali su oni na LinkedInu i dodali: „Takođe smo veoma ponosni na sve svoje kolege ovde u Credit Suisse-u i na mnoge druge firme i organizacije sa kojima radimo jer je svaki LGBT+ saveznik zaista super heroj“.

  Bunce se takođe nalaze među „šampionima žena u biznisu“ od strane Financial Timesa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Twitter Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE