Održava aparate za kafu, ali je i najbolje pravi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održava aparate za kafu, ali je i najbolje pravi

  Da biste uživali u pravoj kafi, neophodno je i spremiti je na adekvatan način, sa puno ljubavi i posvećenosti. Kako bi još više podstakla strast prema kafi među svojim zaposlenima kompanija Strauss Coffee, jedna od pet najvećih proizvođača kafe u svetu, u okviru koje posluje i Strauss Adriatic u Srbiji, organizovala je svojevrsno takmičenje pod nazivom „Passion for Coffee“. Radi se o borbi za titulu najboljeg bariste među zaposlenima. Takmičenje se održava na svim tržištima na kojima ova multinacionalna kompanija posluje, pa tako i u našoj zemlji. Na finalnom takmičenju u sedištu kompanije Strauss Adriatic u Šimanovcima, najbolju ekspertizu u pripremanju kafe pokazao je Marko Maksimović, radnik na održavanju aparata za kafu, koji u kompaniji radi već devet godina.

  Konkurencija je bila jaka, a učesnici su pokazali svoje umeće u pripremi espressa, kapućina i specijaliteta od kafe. Performanse takmičara ocenjivalo je tri vrste sudija: senzorni, tehnički i glavni sudija, a pri ocenjivanju se posebno vodilo računa o ukusu, prezentaciji napitka, tehničkim veštinama takmičara, odnosno tehničkog znanja i veštine rukovanja espresso mašinom i mlinom.

  Marko je pokazao zavidnu ekspertizu u pripremanju espressa, kapućina i napitka na bazi kafe i ponosno će predstavljati našu zemlju i svoju kompaniju Strauss Adriatic na finalnom internacionalnom takmičenju u Nemačkoj, koje se održava u julu. Poželimo mu sreću i dobru penu za kapućino!

  barista

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE