Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODAKLE MU NOVAC: Sin predsednika, a živi kao kralj

  Istražni sud u Parizu naložio je suđenje Teodorinu Obijangu, sinu predsednika Ekvatorijalne Gvineje i potpredsedniku te male države u centralnoj Africi da bi se utvrdilo odakle mu novac za neobično luksuzan život u Francuskoj.

  Posle boravka u najvećim palatama, Obijang se na kraju smestio u privatnoj rezidenciji od 4.000 kvadratnih metara, sa tri sprata za boravak od ukupno 1.900 kvadratnih metara, a uz to parno kupatilo, sportska sala, diskoteka i bioskop.

  Sudije su otvorile istragu 2005. godine nakon što je Obijang kupio rezidendiju za 25 miliona evra. Procenjuje se da je uložio dodatnih 12 miliona evra za preuređenje rezidencije ukrašene mermernim skulpturama i pozlatom.

  Tokom pretresa 2012. godine, koji je trajao nekoliko dana i zahtevao upotrebu nekoliko kamiona za preseljenje desetine vrednih predmeta, zaplenjena je kolekcija od nekoliko desetina dekorativnih jaja marke Faberže, kristalni predmeti i kancelarijska oprema velike vrednosti.

  Čitava „vojska“ posluge je radila na održavanju zgrade koja je takođe zaplenjena, kao i vozni park u kojem su bili automobili make „Lamborgini“ „Rols Rojs“ „Bentli“, „Bugati“, „Maserati“ i „Ferari“.

  Obijang je voleo da ulaže u nakit, skupocena vina i umetnička dela. On je 2009. godine kupio celu kolekciju visoke mode Iv-Sen Lorana i Pjera Beržea za 18,3 miliona evra.

  Njegovi bivši službenici kažu da je Teodorin Obijang gotovinom plaćao deo svojih troškova. „Moj poslodavac je dolazio iz Ekvatorijalne Gvineje obično s dva kofera puna novca. Prvo bi došao u Pariz, a zatim u Sjedinjene Američke Države. Kada bi potrošio novac, vratio bi se u svoju zemlju (…) da ponovo napuni oba kofera „, rekao je njegov bivši batler.

  Između ostalog, Teodorino je i vlasnik jakne Majkla Džeksona iz čuvenog spota „Thriller“

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE