Novosti: Velja postaje Vučićev savetnik?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosti: Velja postaje Vučićev savetnik?

  Lider Nove Srbije Velimir Ilić, u novoj vladi neće imati ministarsku funkciju, već će najverovatnije postati savetnik premijera Vučića, pišu “Večernje novosti”.

  On će, prema informacijama ovog lista, savetovati premijera o pitanjima vezanim za infrastrukturu i vanredne situacije.

  Ta oblast mu je bliska pošto je u prethodnoj vladi bio na poziciji ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije, dodaje list.

  Kako se navodi, Vučić “muku muči” da pronađe adekvatnog kanidata za portfelj obrazovanja. Ako ministar prosvete bude u “kvoti” naprednjačke koalicije, prema informacijama “Večernjih novosti”, to mesto moglo bi da pripadne PUPS-u. Tada bi kandidat mogao da bude aktuelni vršilac dužnosti direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović. On je doktor matematike i profesor na Katedri za matematiku Elektronskog fakulteta u Nišu.

  Ukoliko pak bude postignut dogovor da socijalisti ponovo budu deo vladajuće koalicije, velike su šanse da bi njima mogla da pripadne upravo prosveta. U tom slučaju u SPS bi se za to mesto nadmetala čak tri kandidata.

  Kako list saznaje, ministar prosvete u vladama Mirka Cvetkovića i Ivice Dačića, Žarko Obradović rado bi “obnovio” svoje mesto na čelu ovog resora. Konkurencija mu je potpredsednica stranke Slavica Đukić Dejanović, koja je trenutno na čelu klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, ali i predsednica Izvršnog odbora SPS Dijana Vukomanović, pišu Novosti.

  Izvor: Novosti,

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE