Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novine u trgovanju na Beogradskoj berzi

  Beogradska berza je u svoju platformu za trgovanje hartijama od vrednosti uvrstila dva kvalitativna unapređenja kojima se srpsko tržište kapitala harmonizuje sa standardima trgovanja i praksom razvijenih svetskih tržišta.

  Prvu od novina predstavlja uvođenje u trgovanje naloga sa posebnim uslovima izvršenja. U pitanju su nalozi kojima se klijentima omogućava da nalozi koje ispostavljaju na Berzu imaju delimično vidljivu količinu, kao i opciju da budu realizovani odmah u celosti ili poništeni, ili da budu realizovani u obimu koji je moguće realizovati samo u trenutku unošenja naloga, nakon čega se on povlači sa tržišta.

  Uvođenjem ove novine investitorima se omogućava da imaju veću slobodu prilikom formulisanja svoje strategije i nastupa na tržištu, kao i da sam proces trgovanja više usklade sa sopstvenim preferencijama i aktivnostima, dodaje se u saopštenju.

  Istovremeno, u proces trgovanja na Beogradskoj berzi od sredine decembra biće prvi put uvedeno i novo konceptualno rešenje, kojim se efikasnije regulišu značajne unutar dnevne cenovne oscilacije u trgovanju akcijama – takozvana „statička zona fluktuacije”.

  Izvor: Politika

  Foto: Belex

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE