Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niški aerodrom tužio Šabića zbog Južnih vesti

  Direktor JP Aerodrom u Nišu, Vladica Đurđanović, podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, pošto je Šabić naložio Aerodromu da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta, objavile su Južne vesti,  a prenosi N1.

  Đurđanović je Južnim vestima dostavio deo tražene dokumentacije, a u pratećem tekstu je objasnio da je dostavljen „onaj deo koji nije sporan“. Novinare je obavestio i da je protiv Poverenika pokrenuo sudski postupak ne navodeći zbog čega.

  U kabinetu Poverenika za informacije od javnog značaja kažu da nije prvi put da neko u ovakvim situacijama tuži Poverenika. Ipak, napominju da su sudovi do sada takve tužbe odbacivali kao „nedopuštene“.

  Šabić je još 2010. godine praksu tuženja Poverenika Upravnom sudu definisao kao „štetnu i za interese i prava građana, ali i za ugled državnih organa i preduzeća koji je praktikuju“.

  Južne vesti su od Đurđanovića tražile da dostavi „Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta koji je primenjivan 1. januara 2014. godine i sve naredne, uz sve eventualne promene“. Direktor Aerodroma je dostavio samo sistematizaciju koju je još februara 2010. godine potpisao tadašnji direktor Dragan Bugarinović.

  Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, Aerodrom je samo u poslednjih godinu dana sistematizaciju menjao najmanje dva puta – oktobra 2015. i aprila ove godine.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE