Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS širi mrežu maloprodaje komprimovanog prirodnog gasa

  Maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa (KPG), koji se zbog svojih ekoloških karakteristika smatra gorivom budućnosti, počela je i na NIS Petrol benzinskoj stanici „Čačak 1“.

  Kompanija NIS je pre dve godine počela prodaju komprimovanog prirodnog gasa kroz sistem veleprodaje, a maloprodaja je otpočela sredinom 2015. godine otvaranjem prve punionice ovog energenta na NIS Petrol stanici u Novom Sadu.

  Kao kompanija koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, NIS je prepoznao prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa. Osim široke primene u industriji, ovaj energent se kao alternativno gorivo koristi za sve vrste motornih vozila. Gorivom budućnosti se naziva, kako zbog svojih ekoloških osobina, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima. Osim toga, komprimovani prirodni gas se smatra i najekonomičnijim konvencionalnim gorivom za motorna vozila, u poređenju sa benzinom, dizelom i tečnim naftnim gasom, jer se njegovom primenom kao pogonskog goriva ostvaruju značajne finansijske uštede.

  NIS je prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila i komprimovani prirodni gas i na taj način kompanija se još jednom potvrdila kao lider u inovacijama na tržištu Srbije i regiona. NIS nastavlja sa razvojem ove delatnosti, a u planu je da do kraja 2020. godine ova vrsta energenta bude dostupna potrošačima na oko 20 lokacija širom Srbije.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE