Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neplaćene prakse će uskoro biti zabranjene? Evropski parlament odlučuje u septembru

  Evropski parlament je prepoznao negativan trend zloupotrebe mladih, posebno u kontekstu neplaćenih praksi, i odlučio da tome stane na put. Izglasana je zabrana neplaćenih praksi u Evropskoj uniji, o kojoj će se odlučivati u septembru.

  Detaljnije o novoj direktivi, kao i o tome šta to znači za mlade u Srbiji, saznajte u nastavku.

  Pismo preporuke i “nemoj ovo shvatati lično”

  “Bila sam na praksi u internacionalnoj tech kompaniji u Novom Sadu šest meseci i na kraju su mi saopštili da neću dobiti ugovor o radu, odnosno da me neće zaposliti, bez ikakvog objašnjenja,” rekla nam je anonimna sagovornica čiji je identitet poznat redakciji, a koja nam se javila nakon WebMind serijala o masovnim otpuštanjima u IT industriji iz ugla zaposlenih.

  Svojom pričom je uperila svetlo na još jednu važnu temu koja je trenutno aktuelna na nivou Evrope, a tiče se radnih praksi i uslova koji se nude mladima koji ulaze na tržište rada.

  “Na kraju mi je menadžer rekao – Nemoj da misliš da ja tebe mrzim, i dao mi je pismo preporuke. Nije mi jasno kako preporučuje nekoga ko za njegovu firmu nije bio dovoljno dobar,” dodaje sagovornica i naglašava da je feedback nadređenih u ovakvim situacijama od izuzetne važnosti, kako bi se osoba osećala da nije uzalud uložila šest meseci rada i da ne bi preispitivala sopstvene kvalitete.

  Prema njenim rečima, iako je stažiranje bilo predviđeno da traje šest meseci, rečeno joj je da postoji mogućnost zaposlenja, čemu se i nadala, budući da je tim bio zadovoljan njenim performansom.

  Za više informacija o neplaćenim praksama na području Evropske unije, posetite WebMind portal.

  Izvor: Marija Stojadinović/WebMind

  Foto: WebMind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE