Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo: Otkaz radnici Jure po zakonu

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je fabrika „Jura“ sa otpuštenom radnicom Violetom Petrović imala zaključen ugovor o radu na određeno vreme, koji je istekao 30.novembra 2016. godine.

  “Jedinu zaštitu od otkaza ugovora o radu na određeno vreme, u skladu sa Zakonom o radu (član 187), imaju zaposleni za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta” – saopšteno je iz Ministarstva.

  Proverom dokumentacije utvrđeno je, navodi se, da je Violeta Petrović zaposlena u „Juri“ od 19. 06. 2015. godine, a da je poslednji ugovor o radu na određeno vreme potpisan na period od 1. 06. 2016. godine, a najduže do 30.11. 2016. godine.

  Prema izjavi poslodavca, sačinjena je službena zabeleška pošto se zaposlena po telefonskom pozivu poslodavca 30. 11. 2016. godine nije javila u prostorije „Jure“, pa je rešenje poslato poštom.

  U Juri, kako navode mediji, nije mogao da se dobije komentar povodom ovog slučaja.

  Violeta Petrović se leči od karcinoma. Bila je zaposlena u Juri od juna prošle godine, a ugovori o radu produžavani su joj na šest meseci. Prekjuče je obaveštena da joj ugovor neće biti produžen.

  Izvor: Insajder.net, BIZLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Majka

   Ma samo nek je po zakonu LJUDI odavno smo prestali biti a kamoli dobri ljudi.

  • Mama

   Ako je po Zakonu o radu (a jeste), ono NIJE po Bozijem zakonu. Nije kolegijalno I ljudski.Svi mi znamo da su mogli zakljuciti novi ugovor na novih godinu dana, ako je ovaj istekao I obavestiti je o tome. Mogli su tako pomoci samohranu tesko bolesnu majku I njeno dete.I tako bi isto bilo sve po Zakonu.Verujem da ce se toga jednog dana setiti kada njima stigne resenje Bozijeg zakona, koje ne stize postom.

  • advokat

   Zašto uopšte pisati Zakon o radu? Jednostavno raspisati aukciju, radnik se prodaje na 10 godina, poslodavac je dužan da ga odeva i hrani, ako pokuša da pobegne, okovi i bič, državi se isplaćuje naknada za njegov angažman. Ne trebaju ugovori, doprinosi za zdravstvo i penziju, ako radnik umre pre isteka roka od 10 godina, poslodavac se oslobadja svake obaveze prema porodici radnika. Severna Koreja, staljinistički SSSR, Novi Zeland iz kolonijalnog doba, Kongo iz 19 veka....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE