Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mercedes daje bonuse, ali ima „neobičan“ uslov

  Nemački automobilski koncern Dajmler ubuduće će svojim radnicima isplaćivati specijalni bonus ako budu ređe išli na bolovanje, a istovremeno uvodi i besplatan pregled u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

  „Dogovorili smo se, uzimajući u obzir sve interese, da uz uvođenje besplatnog sistematskog preventivnog pregleda pristanemo i na isplatu bonusa u slučaju retkog odlaska na bolovanje“, rekao je predsednik radničkog saveta Dajmlera Majkl Breht, a preneli su nemački mediji.

  Daimler, koji proizvodi vozila marke Mercedes, Smart i Majbah, plaćaće bonus u iznosu od 200 evra radnicima koji tokom godine nisu izostali s posla zbog bolesti.

  Kritičari u ovom programu vide opasnost od skrivanja bolesti kod radnika jer je sad motivacija da se na posao odlazi uprkos narušenom zdravstvenom stanju, porasla.

  „Finansijski podsticaji mogu radnike navesti da, iako bolesni, dolaze na posao. U pojedinim slučajevima to može izazvati pogoršanje zdravstvenog stanja“, rekao je predsednik Saveza specijalista medicine rada Volfgang Panter.

  Dajmler je, u poređenju sa ostalim automobilskim kompanijama, poznat i po visokim godišnjim bonusima koji se određuju prema dobiti. Ove godine će radnici Dajmlera, prema informacijama Frankfurter Allgemeine Zeitunga, dobiti bonus od 5.625 evra.

  Izvor: Dnevnik.hr

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE