Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „LEGLA“ PRVA RATA: Erbus helikopteri za vojsku i policiju

  Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova zaključili su ugovor za kompanijom Erbas helikopters (Airbus Helicopters) o nabavci devet helikoptera H-145M za potrebe vojske i policije Srbije.

  „Kroz ovu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana VS i helikopterska jedinica MUP Srbije opremaju se poslednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija“, navodi se u saopštenju.

  Kako se dodaje, ugovor predviđa nabavku devet helikoptera sa paketom rezervnih delova, alata i dokumentacije, ali i transfer tehnologije za održavanje tih letelica.

  Takođe je dogovorena i oprema, obuka i sertifikacija Vazduhoplovnog zavoda Moma Stanojlović u Batajnici kao centra za održavanje helikoptera Gazela, kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije Erbas helikopters.

  Ugovorena je i podrška srpskim kompanijama i naučno-istraživačkim institucijama u cilju pribavljanja relevantnih kvalifikacija i sertifikacija, uz traženje mogućnosti za angažovanje srpskih industrijskih kapaciteta i nabavku njihovih dobara i usluga.

  U saopštenju nije navedena vrednost ugovora, ali je nešto kasnije premijer Aleksandar Vučić izjavio da je Vlada Srbije već platila prvu tranšu za tih devet helikoptera.

  Izvor: Beta

  Foto: Airbus

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE