Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KULTURA: Šta nam sve Beograd nudi sledeće nedelje?

  Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd na kraju leta, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

  1. Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica: Predavanje Vladete Jerotića

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica (Miška Kranjca 7) vas pozivaju da u ponedeljak, 19. septembra sa početkom od 19:00 časova prisustvujete predavanju Vladete Jerotića. Predavanje će se baviti pitanjem da li će se u budućnosti moći sačuvati brak.

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1696568443998522/

  2. Centar za kulturnu dekontaminaciju: Izložba „Metakčinka“

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) vas u utorak i sredu 20. i 21. septembra sa početkom od 19:00 časova, pozivaju na izložbu Danila Miloševa Wostoka „Metaklinka“. Autorska izložba Danila Miloševa Wostoka u saradnji Likovnog programa CZKD i Novo doba simbolički otvara i jedan i drugi program snažnom slikom koja objedinjuje strahove proteklih nekoliko decenija, a anticipirana je početkom 20. veka u delima zenitista. Ova slika koja opseda evropski imaginarijum Wostoku je 1990ih poslužila da usloži perspektive na apsurdnu realnost, ratnu i posleratnu, igrajući se snažno kontrastiranim hiperbolisanim prizorima varvara. Danas je sam strah hiperbolisan na još širi horizont evropske granice, a varvarizam koji provaljuje dolazi iznutra.

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1730303317219500/

  3. Dom omladine Beograda: „Osporena sećanja i zamrznuti konflikt“

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice događaja.

  Dom omladine Beograda (Makednoska 22) vas u utorak, 20. septembra, sa početkom od 20:00 časova poziva na premijeru dugometražnog dokumentarnog flima Nikole Kneževića „Osporena sećanja i zamrznuti konflikt“. Ovaj film predstavlja poslednji deo dokumentarnog serijala „Religije, nacionalizam i kultura sećanja“. Dugometražna – jednočasovna verzija daje jedinstven presek prethodna dva dela iz serijala uz nove sadržaje čineći tako treći deo ovog serijala. „Religije, nacionalizam i kultura sećanja“ kroz više polučasovnih epizoda obrađuje složene odnose između Religije, sukoba u bivšoj Jugoslaviji, te konstrukcije kulture sećanja u post-konfliktnom periodu na prostorima Zapadnog Balkana. Serijal uključuje svedočanstva žrtava, veterana/branitelja i stručna mišljenja ljudi iz akademskog, civilnog i religijskog sveta. Film se bavi konstrukcijom nacionalnih i verskih identiteta koji proističu iz jačanja uticaja religije u javnoj sferi u godinama koje su prethodile raspadu SFRJ, te ulogom religija tokom ratnih sukoba, kao i uticajem Religija na kulturu sećanja u post-konfliktnom društvu. Film ukazuje i značaj REKOM-a kao najvećeg regionalnog procesa Tranzicione pravde, kao i na neke istorijske primere uloge Religija u Komisijama za istinu i pomirenje. Neka od svedočanstava žrtava biće po prvi put iznesena u javnost.

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1776327265942529/

  4. Kulturni centar grad: Dan društvenih igara

  drustveneKulturni centar grad (Braće Krsmanović 4) vas u subotu, 24. septembra, sa početkom u 15:00 časova pozivaju na Dan društvenih igara. Kada kazemo “Društvene igre” svi odmah pomislimo na Monopol, Riziko, Čoveče ne ljuti se… ali ove igre su samo mali deo šarenolikog i raznovrsnog sveta koji u Srbiji još uvek nije dovoljno poznat. Poslednjih nekoliko godina izda se preko 1000 novih igara svake godine, koje svojim kvalitetom i dizajnom uveliko prevazilaze pomenute igre. Dođite u KC Grad 24. septembra gde će vas članovi kluba društvenih i misaonih igara C22 upoznati sa najpopularnijim igrama današnjice.

  Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1784334601853596/

  5. Topolska 18: projekcija filma Serpiko

  serpikoTopolska 18 vas u nedelju, 25. septembra, sa početkom od 19:30 časova poziva na projekciju filma Serpiko.

  Serpiko je američki film iz 1973. godine koji govori o stvarnom njujorškom policajcu Franku Serpiku. Serpiko se angažovao na tajnom zadatku kako bi razotkrio korupciju među kolegama policajcima, ali je posle ostavljen po strani, prvo zbog nepoverenja, a posle su se na njega obrušile prijetnje. U glavnim ulogama se pojavljuju Al Paćino, Džon Randolf (John Randolph) i Toni Roberts (Tony Roberts).
  Topolskop je filmski program Topolska Osamnaest nastavak programa koji se događao u kafe-knjižari Meduza. Cilj ovog programa je da se proširi kinematografska kultura na lokalnom nivou, sa akcentom na angažovanoj umetnosti u obliku filma i da se sa srca Vračara borimo protiv komodifikacije svih formi kulture i kapitalističkih logika u filmskoj industriji. U saradnji sa Espiga Srbija, tokom projekcija nudiće se sva Espigina piva za samo 295 dinara.

  Nađi ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/186465048449174

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Facebook printscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE