Krstićevi partneri stigli u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krstićevi partneri stigli u Srbiju

  Svetska konsultantska kompanija Mekinsi (McKinsey) otvorila je predstavništvo u Beogradu radi širenja saradnje na kompanije na području bivše Jugoslavije.

  Globalni generalni direktor te kompanije Dominik Barton izjavio je da će otvaranje kancelarije dodatno ojačati i ulogu Srbije, kao pouzdanog regionalnog izvora talenata za Mekinsija.

  “Otvaramo kancelariju u trenutku kada, po brojnim indikatorima, privreda Srbije postaje jedna od najperspektivnijih u regionu i nadamo se da će joj naše prisustvo dati skroman, ali značajan doprinos na putu uspostavljanja izuzetne poslovne klime”, izjavio je Barton.

  Mekinsi je svetska konsultantska kuća koja sarađuje s vodećim preduzećima, državnim institucijama, nevladinim i neprofitnim organizacijama. Posluje u 80 zemalja i radi za 93 korporacije od 100 najvećih globalnih korporacija.

  Od 2016. godine uključena je u više od 90 projekata u regionu Jugoistočne Evrope, a predstavnici kompanije izrazili su nadu da će i u Srbiju doneti inovativna saznanja, iskustva i najbolju svetsku praksu.

  Ta konsultantska kuća je pre nekoliko meseci premijeru  Aleksandru Vučiću predstavila studiju za RTB Bor. Inače, bivši ministar finansija Lazar Krstić postao je partner u Makinsiju, gde je radio i pre dolaska u Srbiju.

  Izvor: B92, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE