Klinton vs. Tramp: Runda broj 1

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Klinton vs. Tramp: Runda broj 1

  Noćas je održana prva predsednička debata između demokratskog kandidata Hilari Klinton (Hillary Clinton) i republikanskog kandidata Donalda Tramp, u, kako je proglašeno, najvažnijim izborima u modernoj američkoj istoriji.

  Kandidati su u debati progovorili o svojim predsedničkim kvalitetima, o porezima, o rasnim tenzijama, o Baraku Obami, o nacionalnoj sigurnosti, o domaćem terorizmu i o nuklearnom naoružanju.

  Kada je reč o ekonomiji, Klinton je izjavila da se mora izgraditi ekonomija koja radi za sve, a ne samo za one na vrhu. „Želim poslove u infrastrukturi, inovacijama, tehnologiji, obnovljivim energijama. Želim pošteniju ekonomiju, podizanje minimalne plate i polne jednakosti. Želim jače podržati one koji žele uvesti plaćena bolovanja.“

  Međutim, Tramp se osvrnuo na pitanje američkih firmi i napomenuo da poslovi iz SAD-a i idu u Meksiko.

  „Naša zemlja je kasica prasica za obnavljanje Kine. Gubimo dobre poslove. U Meksiku se grade ogromne, divne fabrike. Ford odlazi iz SAD-a, hiljade poslova nestaje. Moramo onemogućiti da se to događa. Moramo sprečiti to da nam se kradu poslovi i da naše firme odlaze iz SAD-a“, rekao je Tramp, na šta je Klinton uzvratila da je to način da se najbogatijima izađe u susret i „dodala“ kako je Tramp u životu imao sreće jer je „pokrenuo biznis sa 14 miliona dolara od oca“. Moj otac je bio vlasnik male firme.

  „Otac mi je dao malu pozajmicu, a izgradio sam imperiju vrednu više milijardi dolara. Mislim da nam to treba u SAD-u. Klinton je u politici decenijama, a tek sada govori o ovome? Prvo što moramo uradi je ne dati američkim firmama da odu,“ ponovio je Tramp.

  Međutim, Klinton je nastavila sa optužbama u pravcu republikanskog kandidata i to izjavama da je Tramp 2006. godine navijao za to da se tržište nekretninama sruši, da je u karijeri imao 6 bankrota, kao i da poreskom politikom koju predlaže , u stvari, donosi korist svojoj porodici.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta, Rick T. Wilking/Pool via AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE