Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vesić

  Kineski radnici SRUŠILI spomenik, Vesić traži HITNU rekonstrukciju

  Ministar građevinarstva Goran Vesić zatražio je da izvođač radova na deonici auto-puta Pakovraća – Požega, koji je srušio Spomenik palim borcima u selu Negrišori, hitno rekonstruiše spomenik.

  „Na osnovu napisa iz medija i izveštaja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva, upoznat sam da ste tokom izvođenja radova na izgradnji auto-puta Pakovraća – Požega oštetili Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori. Obavešten sam da ste tokom vikenda prisupili demontiranju spomenika bez najave nadzornom organu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva“, naveo je Vesić u obraćanju kompaniji i dodao da je tom prilikom spomenik oštećen.

  Istakao je da je kompanija postupila suprotno ugovoru, a da je oštećenje spomenika izazvalo uznemirenje građana, objavilo je ministarstvo.

  „Zahtevam od vas da pod hitno, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva izvršite rekonstrukciju spomenika, kao i da spomenik bude vraćen na mesto na kojem se nalazio ili drugo prikladno mesto u skladu sa odlukom Zavoda“, poručio je Vesić izvođačima radova.

  Kineska firma, čiji su radnici srušili spomenik žrtvama Drugog svetskog rata, najavila je da će obnoviti to spomen obeležje. Predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović izjavio je da je to dogovoreno na sastanku predstavnika lokalne samouprave i kineske kompanije.

  Dolović je kazao da su o rušenju spomenika obavešteni predstavnici kraljevačkog Zavoda za zaštitu spomenika, koji će izaći na teren i proceniti štetu.

  Spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u selu Negrišori pre dva dana je srušen prilikom izgradnje deonice auto-puta kroz to selo, a ostaci spomenika su rasuti po putu.

  Meštani Negrišora su u brojnim objavama na društvenim mrežama negodovali zbog rušenja spomenika u njihovom selu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE