Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JEDNO ISTRAŽIVANJE: Vučić, pa Vuk

  Kada bi se predsednički izbori održali sutra Aleksandar Vučić imao bi najveću podršku glasača, a odmah iza njega je Vuk Jeremić, pokazuje najnovije istraživanje Nove srpske političke misli.

  Na pitanje za koga biste glasali da se izbori za predsednika održavaju sutra, 29,8 odsto ispitanika glas bi dalo Vučiću, njih 18 procenata bi glasalo za Jeremića, a 16,4 odsto za aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića.

  Slede lideri SPS i SRS Ivica Dačić (7,6%) i Vojislav Šešelj (6,6%). Sašu Jankovića bi podržalo 3,3 odsto građana, Borisa Tadića 2,7 procenata, Sašu Radulovića 2,4, Boška Obradovića – 2,5 odsto a Sandru Rašković Ivić i Dragana Šutanovca – 2,1 procenat birača.

  Direktor NSPM Đorđe Vukadinović kaže za Blic da je istraživanje rađeno u momentu kada ni vlast ni opozicija nisu izašli sa imenom kandidata.

  „Vučić bi bio blizu pobede u prvom krugu pod uslovom da ga podrži Dačić. Takođe, nema dileme da bi se, u slučaju drugog kruga, u njemu našao Vuk Jeremić, kaže Vukadinović.

  On ističe da se građani zbunjeni i da ima dosta kolebanja u ovom trenutku. Deo glasača vlasti ne može da se opredeli između Vučića i Nikolića, a ima onih koji misle da bi Vučić trebalo da ostane premijer pa se zato opredeljuju za Nikolića.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-dana/izjava-dana-udario-vuk-na-vucica-a-vucica/

  Istraživanje pokazuje i da, ako bi se u drugom krugu našli Vučić i Jeremić, aktuelni premijer bi osvojio 49,7 odsto glasova a Jeremić 34,6 procenata. Ako se Vučić ne kandiduje, dodaje Vukadinović, onda će svaki drugi kandidat imati problem da pobedi Jeremića.

  Jeremić bi u drugom krugu pobedio Nikolića i Dačića, a ako bi prvi krug prošli Nikolić i Dačić u drugom bi pobedio Nikolić, pokazuje istraživanje NSPM koje prenosi Blic, a koje je rađeno krajem oktobra i početkom novembra na uzorku od 1.400 ljudi.

  Ekspresna „čestitka“ Vučića

  Povodom istraživanja, oglasio se i premijer Aleksandar Vučić. „Vidim da su već drugi pobedili, bar prema istraživanjima koji sami objavljaju“, rekao je premijer za TV Prva, navodeći da Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću želi svu sreću.

  Na pitanje o kandidaturi Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je mislio da je Šešelj favorit, ali da je istraživanje Đorđa Vukadinovića pokazalo da su to Jeremić i Janković.

  Mislim da su njih trojica apsolutni favoriti. Pokušaćemo da im se suprotstavimo, nikakav naročit problem, ali Srbija ne može da bude ničija rezervna klupa. Pokušaćemo da se tome suprotstavimo. Naše snage su male. Mi znamo kolika je sila koja ide protiv nas i u zemlji i van zemlje, istakao je Vučić u Nišu.

  Vučić je, odgovarajući na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije, rekao i da je ponosan na rad koji vlada marljivo i vredno obavlja, te da vidi da su već drugi pobedili.

  Izvor: N1, Blic, Prva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE