Branko Kisić

IZJAVA DANA: „Bez sela – nema ni kuhinje…ni nas“

Šef kuhinje Kluba kniževnika Branko Kisić napisao je na svom Instagram profilu svojevrsnu odu selu.

„Bilo da kuvamo profesionalno, ili amaterski- kvalitetna sirovina je ono što jelo čini ukusnim, a kuvanje lakšim, smislenijim i zabavnijim. Uveliko traje sezona paradajza. Moja omijlena sorta je jabučar – pravi, od starog semena. Pun miris, tanka kožica, mesnat, sočan, savršen balans slatkog i kiselog.
Ove godine ga je još teže naći nego prošle. A sledeće – biće još teže. Jer prolazi još jedna sezona u kojoj jasno vidimo da poljoprivreda, a zajedno s njom i stočarstvo, u Srbiji izumiru. Gazdinstva se gase. Zemlja zarasta. Stoka se rasprodaje. I svi ćutimo. Ili još gore – pravimo se da se to nas ne tiče. Ali tiče nas se. Tiče se hrane koju jedemo. Tiče se sela u kojima su nam koreni. Tiče se ljudi koji još pokušavaju da opstanu na svojoj zemlji. Tiče se budućnosti ove zemlje. Ljudi koji su decenijama radili, sada rasprodaju stoku da bi preživeli. Njive ostaju puste jer nema više ko da ih obrađuje. Mladi odlaze jer ne vide perspektivu. Stariji ostaju sami – u selima bez prodavnice, škole, lekara. Drage moje kolege… Svašta je nešto “politika”, ili ako vam je zgodnije za varenje – “filozofija”. Ali evo vam jedna, jednostavna:

Filozofija kaže: kuhinja počinje na selu.
Bez sela – nema ni kuhinje.
Bez sela – nema ni jabučara. Ni hleba. Ni nas“, napisao je on na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branko Kisić (@kisicb)

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

 

Izvor: BIZLife

Foto: Printsceen:Youtube

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE