Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ipak će smanjiti namete na rad?

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada stimulisati izlazak iz sive zone u regularno poslovanje, kako bi se redovno plaćali porezi i obezbedio novac za ulaganje u škole, bolnice i za isplatu penzija.

  Vučić je na konferenciji „Izlaz iz sive ekonomije“ kazao da je plaćanje poreza obaveza i patriotizam i da Vlada nikoga ne štiti da ne izmiruje tu obavezu. „Srećan sam što nema ni jedne intervencije iz Vlade da plati porez“, dodao je on.

  On je kazao da je Vlada spremna da smanji poreze i doprinose na rad i da će biti stimulisani oni koji „priznaju“ da isplaćuju veće plate.

  „Namera je da se stimulišu oni koji isplaćuju veće plate i ići će se na smanjenje poreza i doprinosa na rad. Stimulisaće se oni koji isplaćuju plate od, recimo, 70.000 i više, a ne oni koji isplaćuju minimalce i još nešto na ruke.“

  Upozorio je da i kada se nešto radi uvek ima onih koji kritikuju, pa, na primer, kažu kako se „iživljavamo“ na malima, a takvi voze Poršee i džipove, a nigde da prijave zaradu i takva kola i voze upravo zbog utaje poreza.

  „Razmišljamo i o smanjenju poreza na dobit, da bi oni koji ostvaruju profit nastavili da ulažu u Srbiji“, rekao je Vučić.

  Smanjenje obima sive ekonomije, po njegovim rečima doprineće i smanjenju stope nezaposlenosti na 11 odsto u naredne tri do četiri godine.

  Ipak, iako nije precizirano da li će i kada biti smanjeni porezi i doprinosi, najava premijera suprotna je „preciznom“ odgovoru ministra finansija Dušana Vujovića, datom pre tri nedelje kada su ga novinari upitali da li će sledeće godine biti smanjeni porezi i doprinosi na plate:

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-dana/video-izjava-dana-kad-ministar-finansija-odgovara-govorom-tela/

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: Beta/Darko Vojnovic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE