Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  INTERVJU – Maria Constantinou, Vojvođanska banka: Podrška malom biznisu

  Praksa pokazuje da pored onih koji prvi put uplovljavaju u preduzetničke vode, ponekad čak i iskusnim preduzetnicima veliki izazov predstavlja samo suočavanje  sa tržištem i konkurencijom, te je svaka vrsta podrške dobrodošla, a finansijska naročito

  U razvijenim zemljama mala i srednja preduzeća imaju sličan ili isti tretman kao i velika, jer predstavljaju nosilac privrednog razvoja. Srbija svakako prati svetske trendove, bar kada je reč o razvoju i poslovanju ove kategorije privrednika o čemu svedoči podatak da u Srbiji taj sektor zapošljava 65% ukupnog broja zaposlenih. Iz navedenih razloga podrška razvoju i osnaživanju MSP sektora izuzetno značajna za čitav ekonomski razvoj zemlje.

  U cilju podrške preduzetništvu država je 2016. godinu proglaslila Godinom preduzetništva i pripremila brojne programe pomoći. Takođe, mnoge organizacije i institucije se trude da doprinesu podizanju svesti javnosti o preduzetništvu, koje u Srbiji još uvek nedovoljno razvijeno.

  Uloga banaka u tom procesu je veoma značajna, a šta je pripremila Vojvođanska banka za korisnike Malog biznisa, pitali smo Mariju Constantinou, direktorku funkcije Upravljanje mrežom i stanovništvo u Vojvođanskoj banci.

  Koje pogodnosti je Vojvođanska banka pripremila za korisnike malog biznisa?

  Mi u Vojvođanskoj banci kontinuirano pratimo tržišne trendove zajednice u kojoj poslujemo, a u Godini preduzetništva želeli smo da pružimo direktnu podršku razvoju preduzetništva. Za sve klijente Malog biznisa pripremili smo promotivnu ponudu koja važi do kraja novembra za dozvoljeno prekoračenje tekućeg računa i to bez obračuna kamate za iznose do 100.000 dinara u prva tri meseca korišćenja, a takođe i bez naknade za obradu zahteva. Za sve iznose više od 100.000 dinara, regularna kamata će se obračunavati samo na razliku između iznosa koji je u korišćenju i 100.000 dinara.

  Na osnovu vašeg dosadašnjeg iskustva, koliko je takav proizvod potreban korisnicima Malog biznisa?

  Naše dosadašnje iskustvo pokazalo je da su najveći izazovi preduzetnika i mikro privrednih društava upravo održavanje likvidnosti firme. Mnoga mala preduzeća se bore da redovno finansiraju osnovne potrebe poslovanja, poput isplate plata i doprinosa, plaćanja PDV-a i drugo. Zbog toga smo ovu pogodnost namenili prvenstveno njima, a pristup novčanim sredstvima omogućen im je u bilo kom trenutku.

  Koliko Vojvođanska banka ima klijenata Malog biznisa u poređenju sa prethodnim godinama?

  U poslednjih nekoliko godina beležimo izvestan rast već velikog broja klijenata Malog biznisa koji obavljaju svoje poslovanje preko računa u Vojvođanskoj banci, ali u isto vreme beležimo značajan rast klijenata malog biznisa, kako novih tako i postojećih koji koriste i naše kreditne proizvode. Razlog ovog rasta, je upravo promo ponuda za dozvoljeni minus koju smo uveli prošle godine i koju zbog velike zainteresovanosti klijenata  ponavljamo i ove godine.

  Da li Vojvođanska banka ima u planu nove ponude namenjene klijentima Malog biznisa u narednom periodu?

  Naša banka kontinuirano osluškuje potrebe svojih klijenata i trudimo se da im pružimo kompletnu uslugu uz maksimalne pogodnosti. Svesni činjenice da malim i srednjim preduzećima vođenje sopstvenog posla može predstavljati veliki izazov i želimo da budemo stabilan partner koji će im pomoći i podržati ih na tom putu. Za klijente Malog biznisa postoje brojne pogodnosti, a pozivam sve koji razmišljaju o preduzetništvu ili im je potrebna bilo kakva finansijska podrška u poslovanju, da posete neku od ukupno 106 filijala Vojvođanske banke širom Srbije, gde će dobiti više informacija o uslovima kreditiranja, kao i svim ostalim bankarskim uslugama.

  Izvor: BIZLife magazin

  Piše: Iva Mihajlović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE