Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikona preduzetništva: Iznenađujuće jednostavna tajna uspeha Ilona Maska

  Od PayPala do Tesle, Ilon Mask (Elon Musk) ima jednu strategiju koja vodi do uspeha. Možda bi i drugi preduzetnici trebalo da je primene.

  Ovih dana Mask je, ispred svoje kompanije, „Tesla motors” predstavio novi, jeftiniji model električnog automobila namenjen masovnom tržištu, a u prva 24 sata primila je više od 115.000 porudžbina, izveštavale su agencije. Mask ne posustaje. Mnogi preduzetnici radoznali su oko toga šta ga je učinilo toliko uspešnim. Čini se da rizikuje i pobeđuje, čak i kada doživljava neuspehe.

  Autor sajta Inc.com pronašao je jednostavnu teoriju o Maskovom uspehu, na sajtu Quora, koja se može primeniti na sve.

  „Šta omogućava Masku da započne i završi projekte koje drugi smatraju nemogućim? Ko-osnivač SpaceX-a Džim Kantrel (Jim Cantrell) smatra da nije važno da li ide protiv bankovnog sistema (PayPal), ili protiv cele vazduhoplovne industrije (SpaceX), ili protiv američke auto industrije (Tesla). Ne može da zamisli da NE uspeva, i to je vrlo ključna stvar koja ga vodi do krajnjeg uspeha… Kantrel objašnjava: „Ono što nas dvojicu razdvaja je, mislim, nedostatak da čak i zamisli neuspeh. Znam to jer upravo zbog toga smo se razišli u kompaniji SpaceX. Došli smo do tačke gde ja nisam mogao da vidim da uspevamo, i otišao sam. On nije, i uspeo je.

  Ceo članak vredan je čitanja, a sajt Inc.com izvodi zaključak: Morate da budete pripremljeni za uspeh više nego što se pripremate za neuspeh. To znači da treba da odredite završnicu pre nego što počnete. To dalje znači „rad unazad“ od svog konačnog uspeha, na neki način odredite uspeh, a onda se korak po korak vraćate do početka, određujete koje su vam aktivnosti potrebne.

  Maskov krajnji cilj jeste da ljudi mogu da žive na više planeta. Šta je potrebno da se ovo ostvari? Priuštive, pouzdane rakete. Njegov revolucionarni SpaceX program je krajnje sredstvo. Naizgled fatalne nezgode i teškoće manje su slike u krupnom planu, ali funkcionišu samo kada imate master.

  I zato on dobija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: AP File Photo/Ringo H.W. Chiu

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE