Fundamentalne promene u Folksvagenu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fundamentalne promene u Folksvagenu

  Folksvagen (Volkswagen) se nada da će se oporaviti od štete koju trpi zbog skandala sa lažiranjem izduvnih gasova vozila tako što će radikalno promeniti proizvodni program unoseći više automobila na baterije, uz digitalne usluge kao što je “podela vožnje” (ride-sharing) i s više SUV vozila za američko tržište.

  Herbert Dis, šef divizije VW, otkrio je plan kompanije “Transform 2025” na konferenciji za novinare, rekavši da će se “narednih godina Folksvagen fundamentalno promeniti i da će “samo nekoliko stvari ostati isto”.

  Plan predviđa veliki pomak fokusa ka ulaganju u tehnologiju za elektro-automobile i u softver za nove načine korišćenja automobila. Samo marka VW očekuje da će do 2025. godine prodavati milion električnih vozila godišnje. Računajući i druge marke iste kompanije – Seat i Škodu, Grupa VW očekuje da će do tada prodati tri miliona elektro-automobila.

  Dis je rekao da će se kompanija “masivno osposobiti” za razvoj softvera, da bi po tome postala vodeća u auto-industriji, kao i za proizvodnju hardverskih sistema za digitalno povezana i autonomna vozila, takođe do 2025. godine.

  Jedan element plana je povećanje prodaje u SAD uvođenjem proizvoda koji su pogodniji za to tržište, kao što je više vozila SUV i većih modela automobila. Ove godine, do kaja oktrobra, automobili VW su činili samo 1,8 odsto tržišta u SAD, daleko zaostajući za konkurentima.

  Dis je takođe rekao da će kompanija početi proizvodnju električnih vozila u SAD do 2021. godine. Ona za sada tamo proizvodi samo model Pasat, u fabrici u Čatanugi, u Tenesiju.

  Folksvagen je prošlog petka najavio ukidanje 30.000 radnih mesta, od čega 23.000 u Nemačkoj, i otvaranje 9.000 radnih mesta za novu tehnologiju.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE