FBI pregovarač otkriva TAJNU TRI PITANJA kojom otkrivate laž

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FBI pregovarač otkriva TAJNU TRI PITANJA kojom otkrivate laž

  Pitanje KAKO je odlično kada je reč o lažovima i onima koji nisu dobro osmislili priču. Oni nikada ne razmišljaju o tome kako da srede stvari. Kako navodi Kris Vos bivši pregovarač FBI za akcije sa taocima, za Biznis insajder, mnogo je bitniji način na koji ste nešto rekli nego šta ste zapravo rekli.

  Ljudi vaš govor percipiraju na sledeći način:

  7 posto – Ono što kažete

  38 posto – Način na koji ste to rekli

  55 posto – Način na koji gledate dok to izgovararte

  Dakle, način na koji nešto kažete je pet puta bitniji nego ono što ste rekli. I sami znate koliko svojom dikcijom možete promeniti značenje onoga što izgovarate. Identične reči mogu imati potpuno drugačije značenje.

  Najbolji način da otkrijete da je neko lažov jeste da isto pitanje postavite tri puta. Ukoliko je odgovor na vaše pitanje DA, treba da čujete isto ’da’ izgovoreno na isti način tri puta, da biste bili sigurni da je u pitanju istina.

  Na primer: Postavljate nekome pitanje, a on vam istog trena odgovara ’Da, to je istina’. Zatim parafrazirate pitanje i preslikate ga ponovo kako biste dobili odgovor ali drugi odgovor bi mogao da bude ’Hmm, da’. Ipak, to je potpuno drugačije DA nego prvo. Tu nešto nije kako treba.

  Kod dobrih lažova potrebno je da pitanje postavite i treći put kako biste osetili suptilne promene u odgovoru. Obratite pažnju na njih.

  [preporucene_vesti ids=”236101, 232683, 223016″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE