Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Etička komisija FON-a: Doktorat Siniše Malog nije plagijat

  Doktorska disertacija gradonačelnika Beograda Siniše Malog koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu nije plagijat, odlučila je Etička komisija tog fakulteta, a izveštaj je prihvatilo Nastavno-naučno veće FON-a, piše list Politika u izdanju od četvrtka.

  List navodi da je komisija detaljno analizirala rad, koji se u medijima osporava duže vreme, posle čega je zaključeno da je procedura prijave i odbrane doktorske disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da disertacija ima originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.

  Dekan FON-a Milija Suknović rekao je za list da je u novembru na fakultetu formirana komisija koja je analizirala rad i da je zatražena izjava autora.

  „Siniša Mali je negirao navode ‘Peščanika’ i rekao da je disertacija rezultat njegovog profesionalnog opredeljenja već 20 godina. Izveštaj je zatim prosleđen Nastavno-naučnom veću i meni kao dekanu. Prihvaćen je na sednici 21. decembra. Odluku Nastavno-naučnog veća i izveštaj Etičke komisije poslali smo i Rektoratu Univerziteta u Beogradu i time je, što se FON-a tiče, priča završena“, rekao je Suknović.

  FON je formirao komisiju od nastavnika, saradnika, studenata i zaposlenih u stručnim službama po prijavi koja je stigla na univerzitet, a odlučivalo se u skladu sa novim pravilnicima Beogradskog univerziteta.

  Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije  –  teorijske koncepcije i iskustva Srbije“.

  Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano. U međuvremenu je časopis „Organization and Management“ zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali. To je jedan od dva naučna rada na osnovu kojih je Mali stekao pravo da brani svoj doktorski rad.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE