Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dve vrste veština koje bi trebalo da naglasite na razgovoru za posao

  Naišli ste na oglas za posao za koji želite da aplicirate, ali nailazite i na prepreku: ne ispunjavate sve kriterijume. Uprkos tome, vi znate razliku izmešu nekvalifikovanosti i nedovoljne kvalifikovanosti i smatrate da ste ovo drugo. Problem je samo u tome što vašem CV – ju nedostaju neke veštine koje posao za koji želite da konkurišete zahteva. Ono što treba da uradite jeste da potražite vezu pomoću koje biste povezali tačke u svom prethodnom iskustvu i nove pozicije koju nameravate da preuzmete. Dobre vesti su te da postoje dve vrste veština koje vam mogu pomoći.

  1. Usmerite se na „pokretne“ veštine

  via GIPHY

  Gde god da uočite rupe, počnite tako što ćete prvo preći preko pokretnih veština. To su upravo one veštine koje ste stekli na jednom poslu i koje možete primeniti na sledećem.

  Na primer, ako imate iskustva u radu u kol – centru pri pomoći potrošačima znate kako da učinite nekoga ko je nesrećan da se oseti da ga neko zaista sluša i da od ljutog razgovora napravite produktivni. Ova veština će vam pomoći u svakom poslu koji zahteva aktivno slušanje i rešavanje probema.

  Kada dođe do povezivanja tačaka u vašoj prijavi za posao vi praktično govorite: „Ovaj posao traži X, a rad u Y mi je dalo neophodne veštine za to“.

  2. Ne zaboravite da koristite i „dodate“ veštine

  via GIPHY

  Kao što kompanije imaju spisak kvalifikacija koje nisu ključne ali bi kandidata učinile „primamljivijim“ šanse su da posedujete i neke taletnte koji nisu traženi u oglasu ali koji bi povećali vašu šansu da obavljate sjajan posao. To su vaše „dodate“ veštine.

  Ako se sve ovo primeni na formulu, mogli bismo je prevesti kao: „Imam iskustvo u Y, i iako ono nije traženo u oglasu za posao, ono će mi pomoći da odlično radim X…“

  Dodata veština je nešto jedinstveno što vi donosite u kolektiv, kao dodatak osobinama koje se očekuju da ćete posedovati.

  Izvor: BIZLife, muse.com

  Foto: Pixabay

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE