Država će nekako pomoći Fijatu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država će nekako pomoći Fijatu

  Predstavnici Ministarstva privrede su u razgovoru sa poslovodstvom kompanije Fijat Krajsler automobil Srbija istakli da je interes države da ta kompanija prevaziđe probleme i dobro posluje.

  U saopštenju Ministarstva je navedeno da je prevazilaženje problema u interesu države, ne samo zbog 33 odsto vlasništva koje ima, već i zbog velikog broja radnika koje zapošljava.

  Dodaje se da će u narednih nekoliko dana predstavnici Ministarstva privrede sastati i s predstavnicima sindikata te kompanije, a da će to ministarstvo posredovati u rešavanju spornih pitanja kako bi fabrika nastavila sa operativnim aktivnostima, osiguravajući kontinuitet u poslovanju.

  Kompanija FCA Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika “višak” zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.

  https://www.bizlife.rs/vesti/danas-koliko-ce-fijat-otpustiti-zaposlenih/

  U međuvremenu,  N1 je javio da je upravnoj zgradi kompanije Fiata održan sastanak sindikata i poslovodstva te firme koji traže rešenje oko mogućih otkaza.

  “Napravili smo određene pomake oko načina i visine socijalnog programa za odlazak radnika. Nije postignut konačni dogovor, tako da nastavljamo pregovore u ponedeljak s poslovnim rukovodstvom, izjavio je posle sastanka predsednik sindikata FCA Srbija Zoran Marković.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE