Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Curaprox četkica za zube

  Oralno zdravlje – sastavni deo opšteg zdravlja

  Piše: Aleksandra Simić, stručni saradnik dr stomatologije

  Oralno zdravlje predstavlja sastavni deo opšteg zdravlja, a pravilna higijena usta i zuba preduslov je za njegovo očuvanje. Svaka odrasla osoba tokom života ima probleme sa karijesom ili oboljenjem parodonta. Lična higijena usta i zuba najefikasnija je mera u preventivi ovih oboljenja, kao i motivacija i obučavanje pacijenata od strane stomatologa.

  Šta podrazumeva obučavanje u očuvanju oralne higijene?

  Obučavanje u očuvanju oralne higijene obuhvata izbor sredstava za održavanje oralne higijene, pravilnu tehniku upotrebe i dužinu trajanja pranja zuba. Osnovno sredstvo za uklanjanje dentalnog plaka i sprečavanje njegove akumulacije jesu četkica za zube, interdentalna četkica i konac. Pomoćna sredstva su pasta za zube i hemijska sredstva.

  Šta je najbitnije kod izbora četkice za zube?

  Postoji veliki broj četkica za zube, koje se razlikuju po veličini, obliku i tvrdoći. Takođe, razlikuju se i po vlaknima, koja su napravljena od različitih materijala. Vlakna mogu biti različite gustine i dužine. Preporučuje se četkica koja ima anatomsku dršku, malu glavu, koja omogućava pristup svim površinama, i ravno sečena vlakna iste dužine.

  Zašto izabrati mekanu četkicu za zube?

  Vlakna su na većini četkica za zube i bez pritiska pretvrda za čišćenje naslaga na zubima, pogotovo na ivici između zuba i desni. Preporuka je da se koriste mekane, odnosno soft četkice, kojima čistimo površine zuba, ali istovremeno blago masiramo desni, čime podstičemo cirkulaciju i sprečavamo oštećenja desni.

  Koje su prednosti četkice za zube Curaprox ultra soft 5460?

  Specifičnost Curaprox četkica za zube jesu:

  • osmougaona drška, koja je anatomski prilagođena šaci;
  • mala, kompaktna glava, koja omogućava jednostavan pristup svim teže dostupnim mestima u ustima;
  • tanka, ravno sečena, poliesterska vlakna, koja nežno i uspešno uklanjaju naslage i bakterije sa svih površina zuba i na taj način sprečavaju upalu, povlačenje desni, kao i osetljivost zuba.

  Curaprox u svojoj ponudi ima soft, super soft i ultra soft četkice za zube.

  Četkica za zube Curaprox soft 1560 prikladna je za osobe koje su navikle na tvrđe četkice za zube. Idealna je za postepeni prelazak na nežnije četkanje četkicama Curaprox super soft i Curaprox ultra soft.

  Četkica za zube Curaprox super soft 3960 namenjena je osobama koje žele jači pritisak kod četkanja zuba, a da pritom ne oštete svoje desni.

  Četkica za zube Curaprox ultra soft 5460 namenjena je svima koji vole svoje desni. Sadrži 5460 ultramekanih Curen® vlakana, koja su efikasna pri uklanjanju dentalnog plaka sa zuba, kao i uz rub desni. Curen® vlakna zadržavaju znatno manje vode i ostaju čvrsta i nakon kvašenja. Na taj način smanjuje se mogućnost abrazije mekih i tvrdih tkiva, a povećava se efikasnost procedure čišćenja. Četkica Curaprox ultra soft 5460 brine o vašim zubima i desnima na veoma nežan i efikasan način.

  Šta omogućava dobra metoda pranja zuba?

  Dobra metoda pranja zuba treba da omogući čišćenje svih površina zuba i interdentalnih prostora tako da pokreti četkice ne oštećuju desni. Kao metoda izbora za opštu upotrebu – preporučuje se Basova tehnika. Ona podrazumeva postavljanje vlakana četkice pod uglom od 45 stepeni u odnosu na uzdužnu osu zuba, tako da polovina vlakana prekrije desni, a polovina zube. Na taj način vlakna četkice zalaze u prostor između ruba zuba i desni, te se malim kružnim pokretima, uz minimalni pritisak, najpouzdanije uklanja plak sa svih površina zuba. Četkica Curaprox ultra soft 5460, zahvaljujući svom dizajnu i ultramekanim vlaknima, omogućava jednostavan pristup svim teže dostupnim mestima u ustima i olakšava izvođenje ove tehnike pranja zuba.

  Kada je pravo vreme da se zameni četkica?

  Četkica je dobra dok su joj vlakna nedeformisana. Kod pranja zuba važan je odgovarajući pritisak – ukoliko se vlakna previše rašire, to je znak da se vrši prejak pritisak. Iz higijenskih razloga, potrebno je zameniti četkicu posle tri meseca korišćenja, ali i posle svake prehlade, gripa ili bolesti.

  Šta je istina, a šta su predrasude?

  Genetika i ishrana mogu da utiču na nastanak oboljenja usta i zuba, ali nisu od presudnog značaja. Uticaj genetike je 30 odsto, dok je 70 odsto naša odgovornost. Zato posebno treba istaći značaj preventive, tj. adekvatnog održavanja oralne higijene i redovne posete stomatologu.

  Uzmite zdravlje u svoje ruke! Briga o zubima je briga o celom telu.

  Više informacija potražite na onlajn šopu: www.zdrav-osmeh.rs

  Izvor: BIZlife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE