Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  chatgpt

  Delite poslovne tajne sa ChatGPT-jem? Tako ugrožavate svoju karijeru, ali i kompaniju

  Da, ChatGPT-4, multimodalni generativni Al četbot je tu, a korisnici gube glavu zbog novih funkcionalnosti. I ko ne bi – ChatGPT-4 prepoznaje unose slika, daje bolje rezultate i ne „halucinira“ toliko koliko prethodnik. Može vam napisati esej, debagovati kod, upasti u sistem i čak i otpevati uspavanku u bližoj budućnosti.

  Ipak, da li ste se zapitali kakve su posledice kada ljudima dozvolite pristup tako moćnoj tehnologiji bez nadzora?

  Kao sa bilo kojom drugom tehnologijom sa kojom smo se ranije susretali, ne možemo uvek u potpunosti da razumemo kako funkcioniše. Kao rezultat – bar kada je u pitanju ChatGPT – završimo tako što otkrijemo poslovne tajne Al botu.

  Bez obzira na to da li je humanoidan, bot zna sve vaše neprijatne tajne.

  Sudeći prema izveštaju CyberHavena iz marta 2023, 8,2% zaposlenih je koristilo ovaj četbot za posao, a 6,5% su u okviru svojih inputa unosili privatne informacije u vezi sa kompanijom u ChatGPT. I dok svima već pozntati četbot, naročito poslednja verzija, može biti od pomoći vašem timu i izuzetan alat za bolju produktivnost, neke kompanije, uključujući JP Morgan, su u procesu blokiranja pristupa  ChatGPT-ju baš zbog zabrinutosti koju izaziva curenje informacija.

  U izveštaju CyberHavena o upotrebi ChatGPT-ja takođe se kaže da „osetljivi podaci čine ukupno 11% onog što zaposleni ubacuju u ChatGPT ali pošto je jako popularan i beleži eksponencijalni rast, izgleda da je to previše informacija. U periodu od 26. februara do 4. marta, zaposleni u jednoj prosečnoj kompaniji sa 100.000 zaposlenih uneli su poverljive informacije 199 puta, podatke klijenata 173 puta i izvorni kod (source code) 159 puta.“

  Za više informacija o ovom četbotu i OpenAI politici privatnosti posetite ovaj link.

  Izvor: BIZLife/Webmind

  Foto: Webmind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE