Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugari POČELI, dogodine Srbiji gas iz „Turskog toka“

  Ministar energetike Srbije Aleksandar Antić obišao je sa predsednikom bugarske vlade Bojkom Borisovim radove na teritoriji opština Iskar, Kneža i Orjahovo, koji predstavljaju početak izgradnje dela gasovoda prema bugarsko-srpskoj granici.

  Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, Antić je rekao da je to izuzetno značajan dan za projekat izgradnje „Turskog toka“ koji treba da obezbedi povezivanje tog gasovoda sa Srbijom preko Bugarske.

  „Sa apsolutnom sigurnošću možemo da kažemo da će bugarska strana da završi projekat neophodan za snabdevanje Srbije gasom i da će Srbija moći da očekuje isporuke gasa iz ovog pravca tokom 2020. godine“, rekao je Antić.

  Dodao je da Srbija „vrlo intezivno radi svoju deonicu i da će linijski deo gasovoda završiti do kraja ove godine“ i da očekuje da će Bugarska završiti radove u prvoj polovini 2020. godine, kako je dodao, iako malo kasni, ali će intenzivno raditi deonicu do Srbije.

  Ocenio je da Magistralni gasovod kroz Srbiju, od bugarske do mađarske granice, „predstavlja ogroman potencijal koji će Srbiju učiniti tranzitnom zemljom“.

  „Nema dileme da sve države koje se nalaze na trasi budućeg gasovoda, sprovode aktivnosti u skladu sa planom. To će nam omogućiti da ozbiljno planiramo buduće energetske projekte“, kazao je on.

  Antić je podsetio da je sa mađarskim ministrom Peterom Sijartom u junu potpisao sporazum koji će rezultirati spajanjem dva magistralna gasovoda, kao i da je definisan čitav set aktivnosti koji će omogućiti da se ta interkonekcija izgradi i stavi u funkciju.

  Izvor: Beta

  Foto: Gazprom

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE