Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budite superstar na razgovoru za posao

  Svaki razgovor za posao je poput ispita koji možete samo da položite ili da padnete. Koliko god vi želeli da on zaista bude razgovor, on je uvek još jedan od načina kojima vas poslodavac testira. Ovo je tehnika koju na razgovorima primenjuje Tejune Kang, osnivač kompanije Six Dimensions koja nudi IT usluge. Možda će vam zvučati okrutno ali daje dobre rezultate i otkriva jednu od osobina kandidata koja je poslodavcu možda i najbitnija.

  Kang kaže: „Svet je pun mediokriteta, a ja ne želim samo da se takmičim, ja želim da budem pobednik stoga želim da uposlim superstarove“.

  On svoje intervjue započinje sa nekoliko osnovnih pitanja kako bi utvrdio koji su ciljevi kandidata, na koji način planiraju da ih postignu i šta ih motiviše. Takođe prilikom intervjua traži takmičarski nastrojene ljude, stoga ih pita kada su se poslednji put takmičili, kakvi su kad pobede a kakvi kad izgube, kako se osećaju kad izgube i šta potom učine. A zatim izgovori ovo:

  „Izgleda da vi imate odgovarajuću diplomu, odgovarajuće iskustvo i odgovarajuće veštine, ali kod nas u kompaniji to imaju svi zaposleni. To je obavezno. Problem je što ne vidim to nešto u vama, što poseduju naši zaposleni. Žao mi je ali ja jednostavno ne mislim da je za vas ovaj posao odgovarajući.“

  Zatim sedne i čeka reakciju. Devet od deset ljudi momentalno odustane. Obično kažu: „Hvala u svakom slučaju“ ili „Žao mi je što tako mislite, hvala na pruženoj prilici“. Ali pravim superstarovima je ovo samo jedan u nizu izazova na koji su naišli na svom putu ka uspehu, oni će reći: „Mislim da niste u pravu, ja sam ovde sa razlogom. Ovo je ono što niste uspeli da vidite…“.Oni ne odustaju, a to je ono što svi poslodavci žele da vide.

  Ovakva reakcija pokazuje budućem poslodavcu kako u realnosti reagujete kada se suočite sa preprekama, kad vam neko kaže ne i kada ste prinuđeni da reagujete u datom momentu. Stoga budite superstar, ako vam se već pružila mogućnost, nemojte se predavati bez borbe, jer šta zapravo imate da izgubite.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE