Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Besplatno savetovalište o oksidativnom stresu za sve posetioce Ušća

  S obzirom na to da živimo u zagađenom svetu, da se hranimo nezdravom hranom i da smo svakodnevno izloženi brigama, strahovima i negativnim emocijama, oksidativnom stresu smo podložni svi! Zato je procena zdravstvenog stanja na osnovu stepena oksidativnog stresa izuzetno važna za prevenciju bolesti, sprečavanje daljih komplikacija u slučaju već postojećih hroničnih oboljenja, kao i za ukupno poboljšanje zdravlja. Oksidativni stres je i prva materijalna potvrda da je narušeno zdravlje, i da, u zavisnosti od slabih tačaka organizma, postoji mogućnost razvitka bolesti.

  Svi posetioci Ušće šoping centra će 23. avgusta od 18 do 21 čas imati jedinstvenu priliku da posetom MediGroup savetovalištu na centralnom trgu saznaju šta je to oksidativni stres, kako ga prepoznati i kako ga lečiti. Za sve one koji budu želeli da čuju posebno predavanje specijaliste za ovu bolest savremenog doba, mogu posetiti savetovalište u 19 časova, kada će o oksidativnom stresu govoriti dr Danijela Drašković Radojković, endokrinolog Opšte bolnice MediGroup.

  Oksidativni stres je stanje kada slobodni radikali, naši unutrašnji „neprijatelji” i uzročnici mnogih bolesti, nadvladaju antioksidativnu zaštitu organizma. On ima veliku ulogu u nastanku i razvoju kardiovaskularnih i infektivnih bolesti, karcinoma, dijabetesa, neurodegenerativnih i lokomotornih poremećaja poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, urogenitalnih i digestivnih bolesti kao i u procesu starenja. Po ugledu na svetske medicinske autoritete, američke klinike Mejo i Klivlend (Mayo Clinic, Cleveland Clinic) koje su razvile najsavremenije metode stres menadžmenta, i kod nas je u pripremi prvi Centar za procenu i lečenje oksidativnog stresa u okviru MediGroup, vodećeg privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE